Siguldā no tilta pār Gauju norauti Latvijas valsts karogi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Siguldas novada dome

Pagājušajā naktī Siguldā norauti trīs Latvijas karogi, ar kuriem par godu Latvijas simtgadei izrotāts tilts pār Gauju. Siguldas pašvaldība par notikušo vērsusies Valsts policijā, tādēļ aicina notikušā aculieciniekus sazināties ar Pašvaldības policiju pa tālruni 26160288.

Kopš aprīļa beigām tiltu pār Gauju Siguldā rotā 20 sarkanbaltsarkanie karogi un karogiem rotātais tilts kļuvis par vienu no fotografētākajiem objektiem Siguldā. Atzīmējot Latvijas simtgadi, plānots, ka tilts ar karogiem tiks rotāts visa gada garumā.

Tilts pār Gauju, kas būvēts 1937.gadā un pērn piedzīvoja vērienīgu rekonstrukciju, ir unikālas konstrukcijas būve Latvijā, kas balstās uz trīs vairāk nekā 35 metrus platiem lokiem. Tas savieno trīs vēsturiskas un ainaviskas vietas – Siguldu, Turaidu un Krimuldu. Tilta kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu