Aizvadītajā diennaktī dzēsti 38 ugunsgrēki, trīs cilvēki cietuši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 38 ugunsgrēki, tajos trīs cilvēki cietuši, bet trīs izglābti, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

(Pievienota 2.-6.rindkopa.)

Vakar ugunsdzēsēji steidzās uz Ventspils novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī gruzd mēbeles un loga konstrukcija piecu kvadrātmetru platībā, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki, bet no piedūmotā dzīvokļa izglābts tika viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā.

Tāpat aizvadītajā naktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva mūra māja 100 kvadrātmetru platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā naktī glābēji saņēma izsaukumu arī uz kādu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ugunsgrēku Rīgā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis un bēniņi 90 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. No ēkas otrā stāva ar izbīdāmajām kāpnēm tika izglābti divi cilvēki. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Diennakts laikā astoņi ugunsgrēki dzēsti Rīgā, astoņi citās pilsētās, bet 22 ugunsnelaimes reģistrētas novados. 14 ugunsnelaimes ir saistītas ar meža ugunsgrēku dzēšanas darbiem. Kopš gada sākuma VUGD piedalījies 328 meža ugunsgrēku dzēšanā.

VUGD veicis arī 14 glābšanas darbus un saņēmis 14 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 5496 ugunsgrēki, no tiem 2091 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījums. Ugunsnelaimēs cietuši 172, bet gājuši bojā 35 cilvēki, starp tiem divi nepilngadīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu