Glābēji peldvietās palīdzējuši vairākiem bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) glābēji peldvietās aizvadītajās brīvdienās palīdzējuši vairākiem bērniem, kuri bija nomaldījušies vai guvuši traumas, informēja policijā.

16.jūnijā plkst.17 pie RPP glābējiem Vecāķu peldvietā pēc palīdzības vērsās kāda sieviete, kurai bija pazudusi divus gadus veca meita. Viens no glābējiem nekavējoties ar policijas operatīvo kvadriciklu devās apsekot peldvietu. Aptuveni pēc desmit minūtēm meitenīte tika atrasta netālu esošajā rotaļu laukumā. Bērns tika nodots mātei.

Tās pašas dienas vakarā uz Lucavsalas glābšanas staciju atnāca kāda sieviete ar četrus gadus vecu zēnu. Bērns bez pieaugušo uzraudzības bija staigājis apkārt. Pieejot viņam klāt, puisēns atklāja, ka pazaudējis mammu. Viens no glābējiem ar kvadriciklu devās apsekot peldvietu. Apsekošanas laikā tika atrasta zēna māte. Arī šajā gadījumā bērns tika nodots mātei.

Tikmēr 17.jūnijā neilgi pēc plkst.13 ar dažu minūšu starplaiku pie glābējiem Lucavsalā vērsās septiņus un deviņus gadus veci zēni, kuri bija sagriezuši kājās. Abiem zēniem tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība. Šajā glābšanas stacijā pie darbiniekiem vērsās arī zēns, kurš peldvietā bija sagriezis kāju. Bērnam brūce tika apkopta un uzlikts plāksteris.

Tāpat svētdien plkst.15.22 pie glābšanas stacijas «Vecāķi» glābējiem vērsās kāda sieviete, kurai bija pazudusi piecus gadus veca mazmeita. Glābēji, apsekojot peldvietu, meiteni atrada un nodeva vecmāmiņai. Ar kundzi veiktas preventīva rakstura pārrunas par bērna rūpīgāku pieskatīšanu.

Plkst.17.35 pie glābšanas stacijas «Vecāķi» darbiniekiem pienāca kāds trīs gadus vecs zēns, kurš bija nobrāzis roku. Glābēji bērnam sniedza pirmo medicīnisko palīdzību, pēc kā zēns ar vecākiem devās prom.

Plkst.13 pie glābšanas stacijas «Bābelīte» glābējiem vērsās kāda sieviete, kura peldvietā atradusi citai personai piederošu pasi. Dokuments nodots Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākajām procesuālajām darbībām. Tikmēr glābšanas stacijas «Vecāķi» glābēji, novērojot peldvietu, pamanīja kādu ūdens motociklu, kurš bija iebraucis peldvietā. Ar tā vadītāju tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, pēc kā ūdens motocikla vadītājs savu spēkratu izstūma no peldvietas un devās prom.

Glābšanas stacijas «Rumbula» glābēji ar policijas operatīvo motorlaivu, apsekojot Daugavas krastus, pamanīja divus nemarķētus zvejas tīklus. Abi nelegālie zvejas tīkli tika izcelti no ūdenstilpes. Notikuma vietā tīklu piederību neizdevās noskaidrot. Nelegālie zvejas rīki tika konfiscēti un sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Glābšanas stacijas «Vakarbuļļi» darbinieki, apsekojot peldvietu ar policijas operatīvo kvadriciklu, pamanīja no ūdens izskalotu mirušu roni. Glābēji sazinājās ar SIA «Citi medību laiki» darbiniekiem. Aptuveni stundu vēlāk uzņēmuma darbinieki jau bija ieradušies notikuma vietā un roņa mirstīgās atliekas savāca.

Pie glābšanas stacijas «Vakarbuļļi» glābējiem vērsās kāda 71 gadu veca kundze. Sievietei reiba galva un bija sākusies vemšana. Nekavējoties tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Gaidot mediķus, peldvietas glābēji sniedza pirmo palīdzību - sirmajai kundzei iedeva padzerties vēsu ūdeni, viņu noguldīja ērtā guļus pozā un apsedza ar mitru dvieli. Drīz pēc tam sirmā kundze tika nodota mediķiem.

Savukārt 17.jūnija naktī pie glābšanas stacijas «Vecāķi» vārtiem piebrauca kāds manāmi iereibis autovadītājs. Vīrietis nekavējoties tika apturēts. Datu pārbaudes laikā atklājās, ka autovadītājam nav arī vadīšanas tiesību. Glābēji vīrieti nodeva Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu