«Progresīvo» premjera amata kandidāts būs Putnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Politiskā partija «Progresīvie» par savu premjera amata kandidātu ir nominējusi partijas priekšsēdētāju Robertu Putni, kurš vienlaikus būs arī partijas veselības ministra amata kandidāts, otrdien paziņoja partija.

Ar Putņa izvirzīšanu premjera amatam un veselības ministra amatam partija vēloties akcentēt veselības nozares politisko prioritāti. Partija arī vēloties mainīt līdzšinējo politisko praksi, kad veselības nozares politiskā vadība tiek uzticēta kādam nozares pārstāvim.

Labklājības ministra amatam partija piedāvā Latvijas Samariešu apvienības darbinieku Viesturu Kleinbergu, izglītības un zinātnes ministra amatam izvirzīta «Iespējamās misijas» skolotāja Antoņina Ņenaševa, tieslietu un iekšlietu ministra amatam partija izvirzījusi juristi Daci Kavasu, bet ekonomikas ministra amatam - mazo uzņēmēju Ervinu Labanovski.

Kā finanšu ministra amata kandidāte izvirzīta politoloģe Sandra Martinsone, vides ministra amata kandidāts ir vides speciālists Edmunds Cepurītis, bet zemkopības ministra amata kandidāte ir cilvēktiesību aktīviste Jana Simonovska. Ārlietu jomu partija piedāvā uzticēt bijušajam Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) vadītājam Latvijā Mārim Indulim Graudiņam, kultūras ministra amatu - mākslas kuratoram Kasparam Vanagam, bet aizsardzības ministra amatu - «The Jamestown Foundation» analītiķim Olevam Nikeram.

Pilnus deputātu kandidātu sarakstus partija piedāvās 14.jūlijā.

Partija ir publiskojusi savu priekšvēlēšanu 4000 zīmju programmu, kurā par prioritātēm izvirza veselības aprūpi un sociālo drošību, jaunu zaļo politiku un viedu ekonomiku.

Kā liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati, partiju «Progresīvie» maijā atbalstīja 0,4% vēlētāju.

Komentējot partijas zemos reitingus un izredzes gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, Putnis vien noteica, ka partija darīs visu, lai pārliecinātu iespējami lielu sabiedrības daļu izdarīt izvēli par «politiku, kas ir neatkarīga no netīras naudas, kas piedāvā jaunus cilvēkus bez reputācijas problēmām Latvijas politikā un iestājas par patiesi sociāldemokrātisku politiku».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu