Lai mazinātu aizspriedumus, aicina uz saulgriežu svinēšanu bērnunamā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts sociālās aprūpes centra «Rīga» filiālē «Rīga» (Kapseļu ielā 31) ceturtdien, 21. jūnijā, notiks saulgriežu pasākums, uz kuru aicināti visi interesenti - rīdzinieki un pilsētas viesi, adoptētāji, aizbildņi, audžuģimenes, viesģimenes, brīvprātīgā darba veicēji -, lai kopā ar bērniem ielīgotu Jāņus.

Tā kā veselības stāvoklis daudziem nama bērniem liek ievērot stingru režīmu, pasākums notiks pēcpusdienā pēc plkst. 16. Saulgriežu pasākumā būs ugunskurs, cienasts, muzicēšana, kopīga dziedāšana, jāņuzāles un īsta Jāņu sajūta.

«Es būtu ļoti laimīga, ja Kapseļu ielas nams būtu tukšs un tā durvis varētu aizvērt pavisam. Taču, lai tas notiktu,

cilvēkiem jābūt informācijai par to, kādi bērni dzīvo namā. Ir jāmazina aizspriedumi, kas ir gluži dzīvi diemžēl vēl joprojām.

Tāpēc esam apņēmušies paralēli visiem ikdienas pienākumiem un nama labiekārtošanas darbiem arī organizēt pasākumus un uz tiem aicināt jebkuru interesentu,» stāsta filiāles «Rīga» direktore Ilze Dzene.

Kopš marta, kad Dzene stājās amatā, atrastas viesģimenes un audžuģimenes vairākiem bērniem. Sadarbojoties ar Labklājības ministriju un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizāciju SUSTENTO, ir labiekārtota bērnunama teritorija, nojauktas vairākas ēkas, kas radīja apdraudējumu bērniem, atjaunots rotaļlaukums, kā arī ir noorganizēts pirmais atvērtais pasākums bērnunamā 1. jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu