KNAB dāvana Kaimiņam – iespēja fantastiski «kampaņot» (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Mēs vēl nezinām, ar ko tas beigsies, bet no kampaņas viedokļa notiekošais nāk par labu Artusam Kaimiņam un KPV.LV, kas pozicionējas pret pastāvošo iekārtu un kā antiestablišmeta partija,» par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV.LV) aizturēšanu saka politologs Filips Rajevskis. «Kaimiņa kampaņai notiekošais lej «ūdeni uz dzirnavām», bet mēs vēl nezinām, vai viņam nebūs «jākampaņo» aiz restēm.»

«Kamēr nav notiesājoša sprieduma, Kaimiņam ir fantastiska bezmaksas mediju uzmanība. Viņš paņem visu sabiedrības uzmanību, ko tā vispār ir gatava veltīt politikai kopumā,» skaidro Rajevskis.

Saeima šodien atļāva KNAB aizturēt Kaimiņu un izdarīt pie viņa kratīšanu.

Tikmēr jau partijas vadītājs Aldis Gobzems sociālajos tīklos izplatījis paranoidālu informāciju:

viņu novērojot no pretējās mājas un gar viņa dzīvesvietu desmit reizes dienā braucot viena un tā pati automašīna.

Tāpēc Gobzems lūdzis savas ģimenes aizsardzību. Pēc Kaimiņa aizturēšanas partija sasauca preses konferenci.

«Būsim reāli - ja Kaimiņu paturēs apcietinājumā ilgāk, Gobzems viens sabiedrības uzmanību neizvilks, jo viņš nav pirmā persona,» saka Rajevskis.

Politologs Filips Rajevskis
Politologs Filips Rajevskis Foto: LETA

Negatīvi viņš vērtē to, ka daļai sabiedrības Kaimiņš kļūs par tādu kā ikonu un tas var atstāt negatīvu iespaidu uz politisko vidi. Nebūt nav tā, ka cilvēki ies vēlēt par Kaimiņa partiju, bet viņi var apjukt un neaiziet vēlēt vispār vai nobalsot neprognozējami. Partijas darbības vienkārši izbiedēs balsis.

KPV.LV pamats ir paranojas, baiļu, trauksmes izraisīšana sabiedrībā.

«Cilvēki nemaz tā nemētājas, vēlētājs ir konservatīvs un balso noteiktā politiskā rāmī. Ja grib, lai cilvēki mainītu fundamentālas politiskās preferences, no šā politiskā rāmja ir jāizsit.»

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu