Par Kaimiņa aizturēšanu nebalsojušie deputāti skaidro savu rīcību (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Par piekrišanu parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV LV) aizturēšanai nebalsojušie deputāti savu rīcību skaidro ar nepietiekamu informāciju un neprecīzu jautājuma formulējumu Saeimas sēdē.

Saeima trešdien atbalstīja lēmumu par piekrišanu aizturēšanai, kā arī kratīšanai pie Kaimiņa. Par šādu lēmumu balsoja 59 deputāti, bet vēl 17 parlamentārieši balsojumā nepiedalījās. Vairākums nebalsojušo deputātu pārstāv «Saskaņu», tāpat balsojumā nepiedalījās Valdis Skujiņš (ZZS), Romāns Mežeckis, kā arī Ringolds Balodis (VL-TB/LNNK).

«Saskaņas» frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA pauda, ka deputāti nepiedalījās balsojumā, jo Saeimas sēdē bija piedāvāts «balsot par anonīmu dokumentu», proti, tajā nebija norādīts deputāta vārds. Urbanovičs uzskata, ka tas ir «brāķis» no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) puses, jo viņa parlamenta sēdē piedāvājusi balsot par šādu dokumentu. «Kāpēc ir jāuzmin vai jānojauš, par ko ir runa? Tā ir apkaunojoša vieglprātība,» uzskata Urbanovičs.

Vēlāk Urbanovičs norādīja, ka konsultējies šajā jautājumā ar juristiem. Pēc viņa paustā, visas procesuālas darbības pret Kaimiņu varētu būt nelikumīgas «Mūrnieces dēļ». Jo Saeima balsojusi «par abstraktu lēmumu, nevis konkrēti Artusu Kaimiņu», piebilda Urbanovičš.

Savukārt deputāts Skujiņš norādīja, ka balsojumā nepiedalījās, jo tajā brīdī nebija informēts, par ko Kaimiņu paredzēts aizturēt. Tāpat parlamentārietis šādā veidā esot izrādījis «mākslinieku solidaritāti».

Deputāts Balodis norādīja, ka, apzinoties, kāds būs rezultāts, balsojumā nepiedalījies nostalģijas dēļ, kā arī šādi izrādījis cieņu kolēģim, «ar kuru agrāk kopā plecu pie pleca cīnījāmies opozīcijas runās». Politiķis teica, ka nav informēts par Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē spriesto, reizē izsakoties, ka pamatojums atļaujai aizturēt Kaimiņu acīmredzot bijis pamatots.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas «KPV LV» finansēšanu aizturējis kopumā trīs personas, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB darbinieki šodien Saeimā aizturēja deputātu Artusu Kaimiņu (KPV LV). Tāpat KNAB šodien veica kratīšanu pie partijas «KPV LV» valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža. «KPV LV» līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa šodien žurnālistiem apstiprināja, ka starp aizturētajiem ir Zakatistovs.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu