KNAB ieradies Kaimiņa kādreizējais sabiedrotais Upacieris (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Trešdienas vakarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) bija ieradies kādreizējais aizturētā deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) sabiedrotais, bijušais «Suņu būdas» producents Kaspars Upacieris jeb Ufo, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Kā ziņoja raidījums, Upacieris esot apstiprinājis iepriekš izskanējušo informāciju par apšaubāmu finanšu piesaisti partijai.

LETA iepriekš ziņoja, ka Upacieris, kurš tagad ir AS «Gaso» sabiedrisko attiecību pārstāvis, pērnā gada sākumā pārmeta Kamiņam apmelošanu, fiktīvu cilvēku nodarbināšanu un citus melus.

Ierakstā sociālajā tīklā «Facebook» Upacieris pauda, ka Kaimiņa apvainojums par to, ka Upacieris pasūtījis deputāta nomelnošanu, esot meli. Savukārt taisnība esot Kaimiņam publiskajā telpā izteiktie pārmetumi, turklāt «tā ir tikai neliela daļa no notikumiem, kuri ir palikuši aiz kadra».

Bijušais «Suņu būdas» producents norādīja, ka pirms partijas «KPV LV» dibināšanas Kaimiņš esot apgalvojis, ka būs viens no partijas līderiem, nevis vadonis. «Jau dažus mēnešus vēlāk situācija radikāli mainījās, sākās apšaubāma finanšu piesaiste, dīvaini solījumi ne partijas biedriem, nesaprotamu lēmumu pieņemšana, nepamatoti «uzbraucieni» valdes locekļiem, savējo «dauzīšana», līdz pat Artusa paziņojumam, ka viņš būs premjers.»

«Tos 60 000 par tā saukto reklāmu video blogā «Sunubuda.tv», manuprāt, saņēma Artuss, bet jāatstrādā visam KPV,» rakstīja Upacieris.

Tikmēr Kaimiņš sociālajā tīklā «Facebook» pirms tam bija publicējis ierakstu, apgalvojot, ka neslavu viņam mēģina celt Upacieris un par Neo sevi dēvējošais informācijas tehnoloģiju speciālists Ilmārs Poikāns, kurš kopā ar Kaimiņu piedalījās partijas «KPV LV» dibināšanā.

Tāpat LETA vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn sāka kriminālprocesu par Kaimiņa vadītās partijas «KPV LV» iespējams nelikumīgu finansēšanu. Kriminālprocess tika izmeklēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, par partijas nelikumīgu finansēšanu, par starpniecību partijas nelikumīgā finansēšanā un par partiju nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu.

Savukārt šodien tapa zināms, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu «KPV LV» finansēšanu aizturējis kopumā trīs personas, noskaidroja aģentūra LETA. KNAB darbinieki Saeimā aizturēja deputātu Kaimiņu. Tāpat KNAB veica kratīšanu pie «KPV LV» valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu