Romāns Mežeckis vēlēšanās startēs no «Saskaņas» saraksta (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partijām nepiederošais Saeimas deputāts Romāns Mežeckis vēlēšanās startēs no «Saskaņas» saraksta, šodien pēc partijas valdes sēdes paziņoja tās līderis Nils Ušakovs.

Mežeckis par «bezpartejisku» deputātu kļuva šī gada janvārī, kad Saeimā beidza pastāvēt «No sirds Latvijai» frakcija. Partijas frakcija beidza pastāvēt pēc tam, kad no tās izstājās deputāts Ringolds Balodis un tajā palika četri deputāti. Saeimas Kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Kā ziņots, «Saskaņa» šodien paziņoja, ka satiksmes ministra amata kandidatūrai virzīs kādreizējo «Vienotības» politiķi Anriju Matīsu, bet izglītības un zinātnes ministres amatam - bijušo Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieci Eviju Papuli.

Par ekonomikas ministru tiks virzīts Saeimas deputāts Ivars Zariņš, par iekšlietu ministru - atvaļinātais robežsardzes ģenerālis Ivars Zālītis, par labklājības ministru - deputāts Andrejs Klementjevs, bet par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru - Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga.

Par tieslietu ministra kandidātu partija izvirzījusi Guntaru Grīnvaldu, kurš savulaik ieņēma šo ministra amatu un pārstāvēja Aināra Šlesera partiju, par veselības ministra kandidātu - Latvijas Sarkanā krusta ģenerālsekretāru Uldi Līkopu, bet par aizsardzības ministra kandidātu - bijušo Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieku Raimondu Rublovski.

Finanšu ministra amatam partija piedāvā bijušo Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietnieci Ļubovu Švecovu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu