Putins uz ekonomikas samitu aicina abu Koreju līderus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / TASS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien uz Vladivostokā septembrī plānoto ekonomikas forumu uzaicinājis Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, šādi apstiprinot plānus uzņemt abu Koreju līderus.

«Mēs priecātos jūs redzēt kā goda viesi» Vladivostokas forumā, kas sāksies 11.septembrī, Putins Munam sacīja preses konferences gaitā pēc sarunām Maskavā.

Krievijas prezidents uz Vladivostokas forumu ir uzaicinājis arī Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kā arī Ķīnas un Japānas līderus.

Līdz šim vienīgi Japānas premjerministrs Sindzo Abe ir apstiprinājis savu dalību.

Ar Munu kopīgajā preses konferencē Putins arī pauda gandarījumu par vēsturisko Kima un ASV prezidenta Donalda Trampa samitu. Tā noslēgumā tika parakstīts dokuments, kurā pausta apņemšanās veikt pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāciju.

«Mēs ceram, ka, pateicoties tam, Korejas pussalā spriedze tiks būtiski samazināta un nākotnē tiks radīti apstākļi, lai reģionā izveidotu ilgtspējīgu drošības sistēmu,» viņš sacīja.

Tramps un Kims 12.jūnija samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies «strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā», bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, skaidroja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt cik vien drīz iespējams.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Augsta līmeņa sarunās tiek spriests par Ziemeļkorejas denuklearizāciju, ekonomisko atbalstu komunistu režīma pārvaldītajai valstij un miera līguma noslēgšanu abu Koreju starpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu