Jāņu naktī viens cilvēks cietis ugunsgrēkā, viens – noslīcis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Jāņu naktī, kādā dzīvoklī Rīgā aizdegoties dīvānam, cietis cilvēks, savukārt Limbažu novadā viens cilvēks noslīcis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pievienota 6. un 8. rindkopa

Naktī plkst.1.49 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo ēku Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Dzivoklī dedzis dīvāns viena kvadrātmetra platībā.

No piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē.

Rīgā pagājušajā diennaktī reģistrētas 13 ugunsnelaimes, citās pilsētās - sešas, bet vairums ugunsgrēku jeb 30 Līgo dienā un Jāņu naktī izcēlušies novados.

Neviens cilvēks ugunsgrēkos nav gājis bojā. Atbilstoši VUGD datiem pagājušajā diennaktī viens cilvēks izglābts un viens cietis.

Sestdienas vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Limbažu novada Limbažu pagastā slīkst cilvēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdenstilpni. Apmēram 20 metrus no krasta četru metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku un izcēla krastā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvju rīcībā esošā informācija liecina, ka noslīkušais vīrietis bija 38 gadus vecs.

Sestdien arī Strenču novada Plāņu pagastā no dīķa tika izcelts noslīcis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem darbiniekiem.

NMPD pārstāvji informēja, ka noslīkušais vīrietis bija 64 gadus vecs, un viņa mirstīgās atliekas atrada makšķernieki. Vīrietis pēdējo reizi bija redzēts dienu iepriekš.

Jāņu naktī plkst.1.10 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā.

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, pazudušais tika atrasts un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Pagājušajā diennaktī reģistrēti arī divi mežu ugunsgrēki, divi cilvēki izcelti no ūdenstipnēm, 19 reizes sniegta dažāda veida palīdzība, bet vēl 45 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Kā skaidro VUGD, no svētkos saņemtajiem maldinošajiem izsaukumiem liela daļa bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu