Visvairāk bojāgājušo alkohola reibumā izraisītās avārijās pērn bija aprīlī, jūnijā un jūlijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pagājušajā gadā visvairāk bojāgājušo alkohola reibumā izraisītos ceļu satiksmes negadījumos pērn bija aprīlī, jūnijā un jūlijā, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotie dati.

Kopumā alkohola reibumā izraisītos ceļu satiksmes negadījumos pērn bojāgājušo skaits bija 12, no tiem pa trim bojāgājušajiem aprīlī, jūnijā un jūlijā, divi bojāgājušie bija augustā, bet viens bija decembrī.

Bojāgājušo alkohola reibumā izraisītos ceļu satiksmes negadījumos 2016.gadā visvairāk bija jūnijā, septembrī, novembrī un decembrī - katrā no šiem mēnešiem pa trim bojāgājušajiem. Pa vienam bojāgājušajam 2016.gadā bija janvārī, jūlijā un augustā, bet vēl divi bojāgājušie bija martā.

2016.gadā bojāgājušo skaits alkohola reibumā izraisītos ceļu satiksmes negadījumos bija 17, kas ir par pieciem vairāk nekā 2017.gadā.

CSDD apkopotā statistika arī liecina, ka no 2010.gada reibumā izraisīto avāriju skaits samazinājies par 28%, bojāgājušo skaits sarucis gandrīz divas reizes - no 22 bojāgājušajiem 2010.gadā līdz 12 bojāgājušajiem pērn, bet ievainoto skaits - par 23%.

Jau vēstīts, ka CSDD aicina iedzīvotājus nebraukt reibumā pašiem un neļaut to darīt citiem. Direkcijas veiktā aptauja par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret braukšanu reibumā liecina, ka gandrīz trešā daļa aptaujāto no auto vadīšanas atturētu cilvēku, kurš ir lietojis alkoholu arī nelielā daudzumā. Puse respondentu neļautu braukt cilvēkam, kas izdzēris divas glāzes vīna vai alus. Taču katrs piektais autovadītājs uzskata, ka iereibis cilvēks pats spēj novērtēt, vai viņš var vai nevar sēsties pie stūres, norādīja CSDD.

Lai aicinātu ikvienu Latvijas iedzīvotāju uzņemties atbildību - nebraukt reibumā pašiem un neļaut to darīt citiem -, CSDD informatīvajā kampaņā «Viena kļūda - salauzta dzīve» publicēti divu jaunu vīriešu dokumentāli videostāsti. Tajos Jānis un Andris (vārdi mainīti, saglabājot cietušo anonimitāti) atklāti stāsta par reibumā piedzīvotajām avārijām un dzīvi pēc tām - kā sadzīvot ar traumām un sākt visu no sākuma. Jānis alkohola reibumā izraisītā avārijā zaudēja spēju staigāt, bet Andris avārijā, kuru izraisīja iereibis šoferis, zaudēja trīs draugus.

Lai atturētu transporta līdzekļu vadītājus sēsties pie stūres reibumā un aicinātu ikvienu apturēt radus un draugus pirms liktenīgās kļūdas, CSDD ir sākusi informatīvu kampaņu «Viena kļūda - salauzta dzīve». Informatīvā kampaņa «Viena kļūda - salauzta dzīve» tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

CSDD sociālās kampaņas pret braukšanu reibumā rīko kopš 2001.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu