Bez otra vecāka atļaujas no Latvijas mēģinājusi izceļot nepilngadīga pilsone

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā diennaktī bez otra vecāka atļaujas saņemšanas no Latvijas mēģinājusi izceļot nepilngadīga pilsone, informēja Valsts robežsardzē.

Robežsargi nepilngadīgo pilsoni konstatējuši Pāternieku robežkontroles punktā. Atklājoties, ka viņai nav otra vecāka notariāli apstiprinātas pilnvaras izceļošanai no valsts, personai liegta izbraukšana no Latvijas.

Tāpat Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Ukrainas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas izceļošanas valstī.

Savukārt Grebņevas un Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā konstatēti četri ceļotāji, kuri pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vai arī bija pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks. Starp viņiem bija divi Kazahstānas, viens Peru pilsonis un viens Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ceļošanas dokumenta turētājs.

Pēdējā gadījumā lietvedība Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ceļošanas dokumenta turētājam administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, bet pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tikmēr, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - diviem Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 13 personas - četrus Krievijas, pa trim Latvijas un Baltkrievijas pilsoņiem, divus Igaunijas un vienu Argentīnas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu