Nepilngadīgs bērns bez notariāli apstiprinātas vecāku piekrišanas cenšas pamest valsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Valsts robežsardzes amatpersonas otrdien lidostas «Rīga» kontroles punktā konstatējusi nepilngadīgu Latvijas pilsoni, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna izceļošanai no valsts, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Nepilngadīgajai personai liegta izceļošana no valsts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī robežsargi konstatēja 53 likumpārkāpējus, tostarp 27 uz valsts ārējām robežām.

Silenes un lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Baltkrievijas un vienai Marokas pilsonei, jo ārzemniecēm nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Indras un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta astoņiem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Tāpat Terehovas un Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas viens Baltkrievijas, viens Krievijas, viens Ķīnas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ukrainas un viena Gruzijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām - četriem Krievijas, diviem Lietuvas, vienas Latvijas, vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 17 personas - sešus Krievijas, trīs Lietuvas, divus Latvijas, divus Baltkrievijas, vienu Krievijas, vienu Ukrainas, vienu Moldovas un vienu Kazahstānas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu