Tiek remontēti vairāk nekā 30 grantsceļu posmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts autoceļu tīklā notiek aktīva ceļu būvniecības sezona un jau 33 valsts ceļu posmos ar grants segumu notiek remontdarbi, informē VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Patlaban darbi uzsākti jau 33 dažādu ceļu posmos, kur tiek veikta tā saucamā divkārtu virsmas apstrāde, kad grants seguma vietā ceļš iegūst melnu segumu, kas līdzinās asfaltam.

Vidzemē darbi notiek septiņos remontposmos uz ceļa Valmiera-Mujāni, Ozolkalns-Lejasciems, Valmiera-Brenguļi-Bikseja, Lubāna-Upatnieki, Kolberģis-Ponkuļi, Cempi-Brenguļi-Trikāta-Vijciems, Pievedceļš Ratniekiem.

Zemgalē darbi notiek 10 remontposmos uz ceļiem - Dzirnirki-Pilsrundāle, Iecava-Rožkalni-Irbītes, Pūri-Bramberģe-Ģinduļi, Vilce-Blankenfelde (Saulīte), Veczāmeļi-Blankenfelde (Saulīte)-Augstkalne, Tušķi-Kalnciems, Taurupe-Vecbebri, Jēkabpils-Antūži-Medņi, Mežāre-Vīpe-Stūrnieki, Dobele-Īle-Auce.

Kurzemē darbi notiek četros remontposmos uz ceļiem Stende-Lauciena-Mērsrags, Lutriņi-Kabile, Saldus-Striķi, Piltene-Zlēkas.

Latgalē darbi notiek sešos remontposmos uz ceļiem - Pakalni-Lauderi-Ploski, Auziņi-Dukuļeva, Naujenes skola-Maļinova, Naujenes stacija-Biķernieki-Bramanišķi, Līksna-Kalupe-Vecvārkava, Dagda-Asūne-Vorzova.

Rīgas plānošanas reģionā darbi notiek sešos remontposmos uz ceļiem Dobele-Lestene-Tukums, Pievedceļš autoceļš Vadlauči-Rāmava, Ogre-Viskāļi-Koknese, Ogre-Jugla, Jūdaži-Nītaure, Straupe-Lēdurga-Vidriži.

Jau ziņots, ka šogad valsts autoceļu tīklā plānoti pēdējo 25 gadu laikā vērienīgākie vietējo autoceļu remontdarbi, kam no valsts budžeta ir novirzīti vairāk nekā 30 miljoni eiro. Par šiem līdzekļiem plānots sakārtot 411 kilometrus ceļu 97 valsts vietējo autoceļu posmos, pārsvarā ar grants segumu.

Kopumā plānots pārbūvēt 10 kilometrus grants seguma par asfalta segumu, asfalta segumu atjaunot 57 kilometru garumā, un veikt dubulto virsmas apstrādi 141 kilometros, bet grants segumu atjaunot 204 kilometros vietējo autoceļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu