Robežsargi konstatējuši Marokas futbola fanu ar viltotu Beļģijas identitātes karti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien Zilupes robežkontroles punktā konstatēja ar vilcienu no Krievijas ieceļojošu Marokas pilsoni, kuram bija Pasaules futbola čempionāta līdzjutēja ID karte, taču viņš uzrādīja viltotu Beļģijas identitātes karti, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Futbola fanam liegta ieceļošana Latvijā un viņš atgriezts uz izceļošanas valsti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 76 likumpārkāpējus, no kuriem 27 konstatēti uz valsts ārējā robežām.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā konstatēti ieceļojoši Latvijas pilsoņi no Kipras, Lielbritānijas un Īrijas, kā arī viens uz Īriju izceļojošs Latvijas pilsonis, kuri visi atradās policijas meklēšanā. 1983., 1985., 1974. un 1996. gadā dzimušie vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Krievijas un trīs Senegālas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Terehovas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos konstatēti divi Kirgizstānas, viens Armēnijas, viens Turcijas, viens Uzbekistānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība vienas Turcijas pilsones administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Turpretim Zilupes robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas nepilsone, kuras pase nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas, bet lidostas «Rīga» robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 33 personām - 25 Ukrainas, četriem Lietuvas, trīs Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 16 personas - sešus Latvijas, trīs Ukrainas, divus Krievijas, vienu Zviedrijas, vienu Kanādas, vienu Polijas, vienu Lietuvas pilsoni un vienu Igaunijas bezvalstnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu