«Progresīvie» neparakstīs «Jaunās Vienotības» memorandu, reizē paužot atbalstu tā idejai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Progresīvie» valde nolēmusi neparakstīt politiskā spēka «Jaunā Vienotība» rosināto memorandu «par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām», reizē gan paužot atbalstu tā idejai.

Kā informēja «Progresīvo» valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis, viņš atbildē «Jaunās Vienotības» priekšsēdētājam Krišjānim Kariņam norādījis, ka «»Progresīvie» saka nē korupcijai, sadarbībai ar Kremli un tukšai muldēšanai, tāpēc memorandu neparakstīs».

Putnis aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka attiecībā uz apdraudējumu Latvijas valsts drošībai nav atšķirības, vai «valsts izzagšanas fenomens» izpaužoties ar «»Saskaņas» vai ZZS rokām». «Jaunās Vienotības» aicinājumam esot nacionālistiska pieskaņa, taču korupcijai nav tautības un nav atšķirības starp tiem, kas klanās Kremļa priekšā slēptu vai neslēptu labumu dēļ, iepriekš pauda «Progresīvo» līderis.

Jau ziņots, ka dažas partijas pieļauj iespēju atbalstīt «Jaunās Vienotības» memorandu «par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām», reizē atsevišķi politiskie spēki ir paziņojuši, ka to neparakstīs.

Kā ziņots, «Jaunā Vienotība» nosūtījusi partijām aicinājumu pirms 13.Saeimas vēlēšanām vienoties «par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām».

«Jaunās Vienotības» valdes priekšsēdētājs Kariņš paudis, ka aicina līdzīgi domājošus politiskos spēkus pirms 13.Saeimas vēlēšanām pievienoties memorandam, kurā partijas vienojas par skaidru atbalstu proeiropeiskai, demokrātiskai, tiesiskas valsts vērtībās balstītai politikai, apliecinot pašreizējā Latvijas ģeopolitiskā kursa nemainīgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu