Robežsargi konstatē Pasaules futbola čempionāta līdzjutēju ar viltotu Šengenas vīzu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas ceturtdien Terehovas robežkontroles punktā konstatēja Latvijā ieceļojošu Nigērijas pilsoni, Pasaules futbola čempionāta līdzjutēju, kurš uzrādīja viltotu Vācijas Šengenas vīzu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Futbola fans saukts pie administratīvās atbildības. Viņam liegta ieceļošana Latvijā, kā arī viņš tika atgriezts uz izceļošanas valsti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju, tostarp 21 konstatēts uz ārējām robežām.

Vienlaikus Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Zilupes, Terehovas, Silenes un Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas, trīs Baltkrievijas, divas Ķīnas, divas Ukrainas un Mongolijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vai pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs.

Lietvedība diviem Ķīnas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - trīs Baltkrievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 16 personas - piecus Krievijas, trīs Igaunijas, trīs Latvijas, divus Baltkrievijas, vienu Lietuvas, vienu Vācijas pilsoni un vienu Igaunijas nepilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu