«Latgales partija» vēlēšanās startēs kopā ar «Jauno Vienotību» (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partiju apvienības «Jaunā Vienotība» valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš un «Latgales partijas» valdes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs šodien parakstījuši sadarbības līgumu par kopīgu startu gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās, informēja «Jaunās vienotības» preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Līdz ar to, pašlaik ar «Jauno Vienotību» kopīgai dalībai 13.Saeimas vēlēšanās gatavojas sešas partijas - «Vienotība», «Kuldīgas novadam», «Tukuma pilsētai un novadam», «Valmierai un Vidzemei», «Jēkabpils reģionālā partija» un «Latgales partija».

Kariņš pauda gandarījumu par savstarpējo sarunu panākumiem, sakot «Līdz ar Latgales partijas pievienošanos «Jaunās Vienotības» komandai esam ieguvuši plašu pārstāvniecību Latvijas novados. Esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem vēlēšanās iegūsim arī plašu pārstāvniecību Saeimā.»

Savukārt Adamovičs līguma parakstīšanu pamatoja, atsaucoties uz līdzšinējo sadarbību ar «Jaunajā Vienotībā» esošajām partijām.

Kā ziņots, «Latgales partijas» locekļu valdes sēdes darba kārtībā pirmdien tika pārrunāts politiķes Janīnas Kursītes lēmumu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēt no apvienības «Jaunā Vienotība» saraksta.

«Latgales partijas» priekšsēdētājs Adamovičs aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka nepiekrīt viņas lēmumam. «Es šo lēmumu neatbalstu. Mūsu valdē ir septiņi locekļi, un pirmdien valdes sēdē skatīsim šo jautājumu - atļaut viņai tā rīkoties, vai nē. Iepriekšējā valdes sēdē nolēmām slēgt līgumu ar «Vienotību», kas svētdien vai pirmdien, tiks noslēgts, un pie šī lēmuma palieku. Pats arī Saeimas vēlēšanās startēšu kopā ar apvienības «Jaunā Vienotība» Latgales sarakstu,» teica Adamovičs.

Kursīte gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs no politisko partiju apvienības «Vienotība» saraksta, bet apsver iespēju startēt no apvienības «Attīstībai/Par!» saraksta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu