Ventspils mazbānītis iekūlies avārijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ventspils mazbānītis, kas piedāvā izklaides braucienus no Piejūras brīvdabas muzeja uz Ventspils piedzīvojumu parku iekūlies negadījumā.

Kā vēsta portāls «Ventas Balss», negadījums noticis stacijā Kalns pēc tam, kad lokomotīve atgriezās no apgriešanās laukuma un mēģināja atkal nokļūt vagoniem priekšā.

Tam jānotiek pa paralēlām sliedēm, taču šoreiz notika kļūme un lokomotīve ietriecās vagoniņā.

Muzejā skaidro, ka gan lokomotīves mašīnists, gan viņa palīgs visu izdarījuši, kā paredzēts, taču notikusi tehniska kļūme - nav nofiksējušās sliežu pārmijas. Tas pamanīts tikai tad, kad lokomotīve sākusi braukt, tāpēc, lai arī mašīnists darījis visu, lai maksimāli mazinātu triecienu, tomēr apturēt 15 tonnu smago lokomotīvi tik īsā distancē nav bijis iespējams.

Trieciena brīdī vagoniņos nav atradušies cilvēki, taču, iespējams, turpmāk pasažieru izkāpšana pirms sastāva apgriešanas braukšanai pretējā virzienā būs obligāta prasība.

Arī pašam vilcieniņam liela skāde neesot nodarīta, tā stāvokli pārbaudījuši eksperti un mazbānītis jau ir atsācis kursēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu