Latvijā ierodas OECD ģenerālsekretārs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai piedalītos diskusijā par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam, kā arī tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, šodien vizītē Latvijā ieradīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

Precizēta informācija 1. - 3. rindkopā

Kā aģentūru LETA informēja TM preses pārstāve Lana Mauliņa, Gurija kopā ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK) piedalīsies OECD, Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas organizētajā augstākā līmeņa diskusijā «Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam». Tajā plānots pārrunāt labāko praksi un attīstību OECD dalībvalstīs un partneru valstīs par iniciatīvu īstenošanu, kas būtiski stiprina sabiedrības pieeju tiesiskumam, vēršot uzmanību uz vajadzību un prioritāšu noteikšanu, kā arī tehnoloģiju ietekmi tiesiskuma nodrošināšanā, tostarp mākslīgā intelekta izmantošanas iespējām.

Diskusijā tiks aplūkoti tādi temati kā tiesiskuma stiprināšana, sabiedrības izpratne par juridiskajiem jautājumiem, tiesnešu iesaiste, tiesiskuma nodrošināšana mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, kā arī iniciatīvas, kas sniedz uzņēmējdarbības sektora pieeju tiesiskumam. Diskusijas laikā, noslēdzoties pasākumam, plānots vienoties par turpmāko rīcību.

Diskusija sāksies plkst. 10 un to būs iespējams vērot tiešraidē vietnē «YouTube». Gurija pasākumā ieradīsies tikai plkst. 14, kad atbildēs uz žurnālistu jautājumiem Melngalvja namā, bet pēc tam teiks uzrunu diskusijā «Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam».

Kā informē Latvijas vēstniece OECD Ivita Burmistre, vizītes laikā Gurijam paredzētas tikšanās arī ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjiem, lai apspriestu aktuālos savstarpējās sadarbības projektus, kas vērsti uz Latvijas ekonomiskās izaugsmes stiprināšanu.

OECD ģenerālsekretārs arī piedalīsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumos, ar savu klātbūtni apliecinot Latvijas un OECD ciešo sadarbību un organizācijas gatavību atbalstīt Latviju tālākās reformās, iesoļojot valsts nākamajā simtgadē, pastāstīja Burmistre.

Latvija ir OECD dalībvalsts kopš 2016.gada 1.jūlija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu