«Abi sasmēlāmies emocijas!» «Dziesmusvētku bērniņa» mamma Līga par to, kā mazais dzima (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Es gribēju nodziedāt «Gaismas pili», bet nepaspēju,» TVNET saka laimīgā māmiņa, koriste Līga. Dēlu viņa laida pasaulē 8. jūlija vakarā tieši pirms Dziesmu un deju svētku lielā noslēguma koncerta. Trīs kilogramus 120 gramus lielais puika piedzima ātri, bez sarežģījumiem. Svētku rīkotāji notikumu jau nodēvējuši par simbolisku.

«Pozitīvas emocijas un enerģiju sasmēlos nedēļas garumā, nodziedāju ģenerālmēģinājumu un pie sevis teicu dēlam, lai ļauj man nodziedāt «Gaismas pili»,» stāsta ķekavniece Līga. Tomēr mazulis pieteicās nākt pasaulē tieši pirms noslēguma koncerta un piedzima ātri - divarpus stundu laikā. «Bērniņš ir pilnīgi iznēsāts un piedzima laikā,» apstiprina mamma. Puikas vārdu viņa pagaidām gan negrib atklāt.

«Lai paliek intriga,» smejas koriste. Mājās mazo «Dziesmu svētku bērniņu» gaida astoņus gadus vecs brālis.

Skaistajā notikumā klāt bija arī tētis Sandis.

Līga ir aizrautīga dziedātāja un mājās auž tautiskās jostas, dzīvesbiedrs Sandis strādā lidostā.

«Ir sācies jauns dzīves posms. Forši, ka viss notika ātri, kopējā emociju vilnī,» stāsta Līga, kura, neraugoties uz tuvinieku un draugu centieniem viņu atrunāt, visu nedēļu piedalījās Dziesmu svētkos.

«Es neklausīju nevienam, jo grūtniece taču nav slimniece. Turklāt nevarēju laist garām šādu notikumu, bet gaišās, fantastiskās sajūtas bērnam nāca tikai par labu,»

saka Līga, piemetinot, ka mazais lieliski guļ un labi ēd.

Jau ziņots, ka naktī no 8. uz 9. jūliju ar tautas sadziedāšanos noslēdzās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros kopumā piedalījās vairāk nekā 43 000 dalībnieku. Svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu