KNAB sodījis Rēzeknes un Aglonas novada deputātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodu vairākiem Rēzeknes un Aglonas novadu domes deputātiem, kuri pašvaldības budžetā iekļāvuši līdzekļus informatīvā izdevuma tulkošanai krievu valodā, liecina informācija KNAB mājaslapā.

Rēzeknes novada domes deputāti domes sēdēs apstiprināja Rēzeknes novada budžetus 2016. un 2017.gadam, budžetā iekļaujot finanšu līdzekļus informatīvā izdevuma «Rēzeknes novada ziņas» teksta tulkošanai krievu valodā, neievērojot likumu «Par pašvaldībām», Valsts valodas likumu un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas likumu.

70 eiro sodu katrs saņēma toreizējie deputāti Kaspars Melnis, Aleksandra Ostrovska, Elvīra Pizāne, Pēters Karacejevs, Tatjana Kubecka, Pēteris Stanka, Staņislavs Šķesters. Melnis, Pizāne, Stanka un Šķesters ieņem deputātu amatus arī šajā domes sasaukumā.

70 eiro naudas sodu izpelnījušies arī septiņi Aglonas novada domes deputāti, kuri domes sēdēs apstiprināja novada budžetus 2016. un 2017.gadam, pamatbudžetā iekļaujot finanšu līdzekļus domes informatīvā izdevuma «Aglonas novada vēstis» izdošanai krievu valodā, neievērojot Valsts valodas likumu un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas likumu.

KNAB sodīja toreizējos deputātus Helēnu Streiķi, Aleksandru Dimperu, Juri Butēvicu, Andri Girsu, Aivaru Rivaru, Lolitu Solimu un Osvaldu Šatilovu. Butēvics, Girss un Šatilovs deputātu amatus arī šajā domes sasaukumā.

70 eiro sodu saņēmusi arī Aglonas novada domes izpilddirektore, jo viņa noslēdza līgumu par «Aglonas novada vēstis» tulkošanu no latviešu valodas uz krievu valodu, kā arī noslēdza līgumu par šī izdevuma maketēšanu un drukāšanu krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu