Vējonis pasniedzis Triju Zvaigžņu ordeņus Igaunijas un Slovākijas vēstniekiem Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rīgas pilī svinīgā ceremonijā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņus par nozīmīgo ieguldījumu valstu divpusējo attiecību sekmēšanā un stiprināšanā Igaunijas vēstniekam Latvijā Tenisam Nirkam un Slovākijas vēstniekam Latvijā Peteram Hatjaram.

Ordeņu kapituls pieņēma lēmumu Igaunijas un Slovākijas valstu ārkārtējiem un pilnvarotiem vēstniekiem Latvijā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņu III šķiru un iecelt vēstniekus par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieriem. Saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumā noteikto kārtību, ja Triju Zvaigžņu ordeni piešķir ārvalstu vēstniekiem par nopelniem Latvijas valsts labā, to var pasniegt ārvalstu vēstniekiem, beidzot pilnvaru laiku Latvijā.

Igaunijas vēstnieks Latvijā tika akreditēts 2014.gada 2.septembrī. Vējonis Igaunijas vēstnieka Latvijā atvadu vizītes laikā atzinīgi novērtēja Nirka ieguldījumu Latvijas un Igaunijas politiskā dialoga veicināšanā, tai skaitā, ciešākas sadarbības veidošanā starp abu valstu augstākajām amatpersonām. Tāpat Valsts prezidents pateicās Igaunijas vēstniekam par ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā ekonomikā, kultūrā un citās jomās. Šajā periodā Latviju vairākkārt apmeklēja bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kā arī pašreizējā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Tāpat vairākās vizītēs uz Latviju devās gan iepriekšējais premjerministrs Tāvi Reivass, gan pašreizējais Igaunijas valdības vadītājs Jiri Ratass. Lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību, vēstnieks vairākkārt viesojies Latvijas reģionos un pilsētās, kur apmeklējis biznesa inkubatorus un ticies ar uzņēmējiem. Vēstnieka darbības laikā Latvijā tika turpināta tradīcija pasniegt Valodu balvu par ieguldījumu latviešu un igauņu valodu popularizēšanā.

Savukārt Slovākijas vēstnieks Latvijā tika akreditēts 2013.gada 15.oktobrī un ir veicis Diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus kopš 2017.gada 19.maija. Vējonis Slovākijas vēstnieka Latvijā atvadu vizītes laikā pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas - Slovākijas attiecību stiprināšanā. Ar vēstnieka personīgu iesaisti un atbalstu notikušas vairākas Slovākijas augstāko amatpersonu un ekspertu vizītes. Tāpat vēstnieks aktīvi atbalstījis abu valstu politiskā dialoga attīstību, kā arī paplašinājis un pilnveidojis Latvijas un Slovākijas sadarbību kultūras un augstākās izglītības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu