Vizītē Latvijā šonedēļ ieradīsies Baltkrievijas ārlietu ministrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs (1958-2022).
Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs (1958-2022). Foto: Sergey Pyatakov/Sputnik

Vizītē Latvijā 19.jūlijā ieradīsies Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vizītes laikā Baltkrievijas ārlietu ministrs plāno tikties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (ZZS) un Saeimas priekšsēdētāja biedru Gundaru Daudzi (ZZS), kā arī apmeklēt vairākus uzņēmumus.

Tikšanās laikā plānots apspriest Latvijas-Baltkrievijas divpusējo attiecību jautājumu loku, tostarp sadarbību ekonomikas, transporta un tranzīta, pārrobežu sadarbības, izglītības, zinātnes, kultūras un citās jomās. Plānots pārrunāt arī Eiropas Savienības-Baltkrievijas attiecību aktualitātes un reģionālos jautājumus.

Plānots, ka plkst.11.50 Rinkēvičs sagaidīs Makeju ĀM, bet laikā no plkst.13.50 līdz 14.15 iecerēta ministru kopīga preses konference. Savukārt plkst.14.30 Baltkrievijas ārlietu ministrs tiksies ar Kučinski.

Makejs ir Baltkrievijas ārlietu ministrs kopš 2012.gada 20.augusta. Pirms tam viņš bijis Baltkrievijas Prezidenta administrācijas vadītājs, prezidenta palīgs, Baltkrievijas pārstāvis Eiropas Padomē un ieņēmis dažādus amatus Baltkrievijas Ārlietu ministrijā. Makejs ir beidzis Minskas Valsts svešvalodu pedagoģisko institūtu un Austrijas Ārlietu ministrijas Diplomātisko akadēmiju, pārvalda angļu un vācu valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu