Iekšlietu iestādes meklēs autorus viltus ziņām par centra «Alfa» sabrukšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Iekšlietu iestādes darīšot visu, lai identificētu un aizturētu personas, kuras internetā izplatīja viltus ziņu par tirdzniecības parka «Alfa» sabrukšanu.

Kādā interneta vietnē pagājušās nedēļas nogalē tika publicēta informācija, ka 15. jūlijā sabrukusi «Alfa», kā rezultātā simtiem cilvēki gājuši bojā.

Ar šo viltus ziņu bija dalījušies sociālā tīkla «facebook» lietotāji. Šajā vietnē arī ievietotas citas viltus ziņas, piemēram, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, katrs skolēns saņems 300 eiro mēnesī.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šodien pēc koalīcijas sēdes sacīja, ka iekšlietu struktūras darīs visu, lai viltus ziņas publicētājus identificētu un aizturētu. Tāpat tiks meklēti instrumenti kā tikt galā ar šādām interneta vietnēm it sevišķi, ja tie ir Latvijā reģistrēti.

«Ja nepieciešams, būs jāveic starptautiskā sadarbība. Citreiz portāli tiek reģistrēti arī ārpus Latvijas. Jebkurā gadījumā, tā ir prioritāte, un jāizveido pilnīgi skaidrs mehānisms, lai iedzīvotāji operatīvi var iegūt patiesu ziņu,» norādīja ministrs.

Kozlovskis izvairījās konkrēti atbildēt par to, vai tiesībsargājošo iestāžu rīcībā ir pietiekami instrumenti, lai personas par šādām darbībām sauktu pie atbildības. «Vai tie ir pietiekami, piemēram, tehniskā resursa ziņā, es to nevaru atbildēt,» teica ministrs.

Valsts policijā un Drošības policijā patlaban aģentūrai LETA vēl neizdevās noskaidrot vai iepriekšminēto gadījumu abas iestādes sākušas vērtēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu