Prostitūcijas apkarošanai Grīziņkalnā izvietos klientiem adresētus informatīvus uzrakstus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Prostitūcijas apkarošanai Rīgā, Grīziņkalna apkaimē, tiks izvietoti prostitūtu klientiem adresēti informatīvi uzraksti, informēja Valsts policijā (VP).

VP iepriekš bija vērsušies Mūrnieku un Lienes māju iedzīvotāji ar ierosinājumu sniegt palīdzību policijai, lai tiktu ierobežota prostitūcijas pakalpojumu piedāvāšana un sniegšana Grīziņkalna apkārtnē.

Jūnijā tika organizēta sanāksme, kurā piedalījās Rīgas Austrumu izpilddirekcija, māju īpašnieka pārstāvis, Valsts policija un Rīgas Pašvaldības policija. Sapulces laikā tika nolemts īstenot sadarbību ar māju iedzīvotājiem.

Tāpat nolemts, ka viens no sadarbības veidiem būs kopīgas tiešsaistes tīkla lietotnes «Whatsapp» grupas izveidošana Grīziņkalna apkārtnes māju iedzīvotājiem, kur varēs iesūtīt informāciju par personām, kuras piedāvā seksuālos pakalpojumus, un personām, kuras, iespējams, tos izmanto.

Pēdējo mēnešu laikā Grīziņkalna iedzīvotāji ir aktīvi snieguši informāciju policijai par personām, kuras pārkāpj noteikumus un piedāvā prostitūcijas pakalpojumus uz ielas. Māju iedzīvotāji iesūtījuši gan video un fotogrāfijas ar personām, kuras piedāvā seksuālos pakalpojumus, gan personām, kuras tos, iespējams, izmanto. Tie, kuri izmantojuši prostitūtu pakalpojumus, var tikt uzaicināti uz policiju liecību sniegšanai.

Šā gada jūlijā pēc saņemtās informācijas Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī sāktas trīs administratīvās lietvedības par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādiem pārkāpumiem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 350 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 700 līdz 1400 eiro.

Tāpat Grīziņkalna rajonā plānots izvietot informatīvus uzrakstus un veikt pastiprinātas patruļas, lai nepieļautu Prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumus. Uzraksti paredzēti, lai vērstos pie personām, kas izmanto prostitūtu pakalpojumus. Uzrakstos būs minēts, ka Grīziņkalna apkaimē izvietotas videonovērošanas kameras.

Iedzīvotāji, kuri vēlas sniegt informāciju par Prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem visā Rīgā, uzņemtās fotogrāfijas un video materiālus var sūtīt, izmatojot Rīgas Pašvaldības policijas mobilo lietotni.

Savukārt Grīziņkalna apkārtnes iedzīvotāji, kuri vēlas pievienoties jau minētajai «Whatsaspp» grupai, ir aicināti sūtīt vēstuli uz e-pastu «egils.ezis@riga.vp.gov.lv» vai zvanīt pa tālruņa numuru 67 086 322.

Latvijā prostitūcija ir legāla, taču ar ierobežojumiem, kuri atrunāti 2008.gadā pieņemtajos Ministru kabineta (MK) noteikumos. Tie paredz, ka personai atļauts sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai sev piederošā vai īrētā dzīvojamā telpā. Seksuālos pakalpojumus aizliegts sniegt, ja šī telpa atrodas tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas, ja tajā uzturas nepilngadīgais vai ja pret seksuālo pakalpojumu sniegšanu iebilst citas personas, kuras dzīvo šajā mājoklī.

Seksuālos pakalpojumus arī aizliegts piedāvāt un reklamēt internetā un presē. Par sutenerismu un tamlīdzīgām nodarbēm ir paredzēta atbildība Krimināllikumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu