Afganistānā «Islāma valsts» uzbrukumā nogalināti 15 talibi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Parwiz / REUTERS

Afganistānas ziemeļdaļas provincē Sarepolā otrdien džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumā talibu nemierniekiem nogalināti vismaz 15 talibi.

Kā sacīja provinces gubernatora preses sekretārs Zabihulla Amani, divi «Islāma valsts» kaujinieki iebrukuši Sajaada apgabala talibu ēnu gubernatora Šera Mohammada Gazanfara namā, kur tobrīd notikusi bēru ceremonija, un sākuši šaut.

Abi džihādistu kaujinieki no uzbrukuma vietas paspējuši aizbēgt.

Nedz talibu, nedz «Islāma valsts» pārstāvji šos notikumus nav komentējuši.

Sadursmes starp talibiem un krietni brutālāko islāmistu teroristu organizāciju «Islāma valsti» izraisās tajās Afganistānas provincēs, kur abi grupējumi ir pārstāvēti un cīnās par teritorijām.

Jūnija beigās Konaras provincē, valsts austrumos, kaujas ilga vairākas dienas, un tajās dzīvību zaudēja vairāki desmiti cilvēku.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu