Jaunā konservatīvā partija nosauc līderus Saeimas vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Saeimas vēlēšanās būs Juris Jurašs, Juta Strīķe, Jānis Bordāns, Krišjānis Feldmanis un Ilga Šuplinska.

JKP līderis Bordāns būs pirmais numurs Vidzemē, Rīgas domes deputāts Feldmanis - Zemgalē, Rīgas domniece Strīķe - Rīgā, Rīgas domnieks Jurašs - Kurzemē, bet filoloģijas doktore Šuplinska - Latgalē.

Strīķe būs arī partijas iekšlietu un tieslietu ministra amata kandidāte, bet Jurašs - veselības un labklājības ministra amata kandidāts. Savukārt Feldmanis JKP ir atbildīgs par finanšu nozari.

JKP jau iepriekš nolēma, ka Bordāns būs partijas izvirzītais premjera amata kandidāts.

Bordāns šodien preses konferencē uzsvēra, ka JKP aicinās uz pozitīvām pārmaiņām un sarakstu līderi iemieso šo pozitīvo pārmaiņu ziņu. Šie cilvēki esot parādījuši sevi attiecīgās jomās kā profesionāļi.

Pašlaik JKP nav pārstāvēta Saeimā. Partija ir dibināta 2014.gada 17.maijā, un tagad politiskā spēka 20 nodaļās apvieno teju 1000 biedrus.

JKP norāda, ka konservatīvā ideoloģija lielā mērā balstās uz tradīcijām un pagātnē pārbaudītām vērtībām, tajā pašā laikā nākotnē tā raugās ar progresīvu skatu, orientējoties uz attīstību. JKP pamatvērtības ir 18.novembra republika, latviski runājoša nācija, demokrātija un tiesiskums, ģimene, labklājīga valsts un ģeopolitiskā piederība Rietumiem.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu