Bunkus ģimene lūgusi Zvērinātu advokātu padomei izslēgt Gobzemu no advokatūras

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene ir vērsusies Latvijas Zvērinātu advokātu padomē (LZAP), lūdzot ierosināt disciplinārlietu pret zvērinātu advokātu Aldi Gobzemu un izslēgt viņu no advokatūras, apstiprināja LZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.

Viņa norādīja, ka Gobzemam tiks lūgts iesniegt rakstisku paskaidrojumu, bet jautājums netiks skatīts ātrāk par augusta beigām, jo šobrīd LZAP atrodas vasaras atvaļinājumā.

Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus aģentūrai LETA norādīja, ka iesniegumā Bunkus ģimene uzskaitījusi desmit konkrētus Mārtiņa Bunkus goda un cieņas aizskāruma gadījumus, kurus veicis Gobzems laikā no šī gada 7.jūnija līdz 10.jūlijam.

Gobzems, lūgts komentēt Bunkus ģimenes iesniegumu, aģentūrai LETA šodien atbildēja: «[Nogalinātā Mārtiņa] Bunkus brālim [Kristapam Bunkum] ir jāsēž cietumā. Lai raksta kaut vai Romas pāvestam, mani tas nebiedē.»

Gobzems zināja teikt, ka līdzīgu iesniegumu par viņu ir uzrakstījis arī advokāts Romualds Vonsovičs, par kuru arī Gobzems iepriekš publiski izteicās.

Kā ziņots, advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu