Unikāla liecība: pārgalvīga braukšana izraisa smagu avāriju (149)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Otrdien ap plkst.14:30 uz Rīgas-Liepājas šosejas starp Saldu un Zirņiem notika smaga avārija. Pats tobrīd braucu no Saldus - nelaime notika burtiski dažus mirkļus pirms manas ierašanās. Tiešais aculiecinieks bija kāds kravas šoferis. Mēs bijām pirmie, kuri izsauca glābējus un apskatīja cietušos.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šajā negadījumā smagi cieta trīs cilvēki: sieviete, kura bija iesprostota savā "VW Golf", kurš pēc trieciena tika uzsviests uz metāla barjeras, un divi vīrieši "Volvo" - viens no viņiem (pasažieris) sadursmes brīdī tika izsviests no auto un gulēja otrpus ceļam ar smagu galvas traumu, bet otrs (vadītājs) atradās vēl savā auto.

Glābēji ieradās pēc 15-20 min. Sākumā mēģinājām atlauzt sievietes auto durvis, bet tas nebija iespējams un nācās speciālistus, kuri auto varētu sagriezt. Sieviete sūdzējās par stiprām sāpēm kājā. "Volvo" vadītājam gan nekādu acīmredzamu traumu nebija, tomēr mediķi viņu izcēla ar nestuvēm no auto.

Šādi rosoties uz Rīgas - Liepājas šosejas bija izveidojies pamatīgs sastrēgums, jo auto atlūzas bija izmētātas pa visu ceļu un grāvjiem, kā arī viens auto atradās brauktuves vidū.

Foto: TVNET lasītāja foto

Pēc aculiecinieka (kravas auto vadītāja) vārdiem, negadījuma vaininieks bija "Volvo" šoforis, kurš viņam jau bija iekritis acīs Kalnciemā ar savu pārgalvīgo braukšanas stilu un apdzīšanas manevriem. Tad aiz Saldus šis pats "Volvo" lielā ātrumā apdzinis kravas auto otro reizi, taču pēkšņi šis auto priekšā sācis slīdēt un griezties līdz sadūries ar pretimbraucošo "VW Golf".

Arī pats kravas auto šoferis tikai par mata tiesu izvairījies no sadursmes ar abiem auto, jo ceļš šai posmā tiešām bija ļoti slidens.

Jāpiemin arī, ka, apskatot avāriju izraisījušā auto riepas, secināju - tās ne tikai varētu nosaukt par ziemas apstākļiem nepiemērotām, bet arī par visai pieticīgām vasarā.

Foto: TVNET lasītāja foto

Tas gan nebija vienīgais negadījums šodien uz šīs šosejas, jo, iebraucot Saldū, kāds kravas auto vadītājs, nespēdams nobremzēt un iegriezties apļveida kustībā, bija ietriecies ceļa zīmē "Gājēju pāreja" un apstājies tikai uz lokveida kustības saliņas (pa vidu) tādējādi bloķējos satiksmi uz kādu laiku arī šajā lokveida kustībā.

Guntis

(Skat.arī pievienoto video!)

Komentāri (149)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu