Ķer kūlas dedzinātājus!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sākusies kūlas dedzināšanas sezona. Latvijā šogad jau reģistrēti 6 kūlas ugunsgrēki. No uguns jau cietušas pirmās pļavas un mežmalas. Pirmais kūlas ugunsgrēks vakar reģistrēts arī Rīgā. Portāls TVNET vēlreiz atgādina kūlas dedzināšanas sekas un aicina kopā ķert pērnās zāles dedzinātājus, kuri apdraud ne tikai sevi,

Vides aizsardzības kluba viceprezidente Elita Kalniņa sarunā ar portālu TVNET atgādināja, ka ļoti bīstama kūlas dedzināšana ir paša svilinātāja īpašumam.

"Pašlaik kūlas dedzināšana ir īpaši bīstama! Visur ir štatu samazināšana - varbūt glābējs, kurš pēc tam brauks palīgā, atbrauks lēnāk."

"Kūlas dedzināšana nekādi neuzlabo zemes auglību!"

Dedzināšanas laikā nodeg arī labie augi.

Ļoti cieš augi, kuriem ir īsa sakņu sistēma, kas ir tuvu augsnes virskārtai.

Foto: LETA

Savukārt augiem ar garām saknēm, piemēram, vārpatām, kūlas ugunsgrēki neko ļaunu nenodara, kaut arī bieži vien ar ugunsgrēku palīdzību ļaudis vēlas atbrīvoties tieši no šīm nezālēm.

Ar zāli sadeg arī kukaiņi, putni un zīdītāji

Tāpat Kalniņa atgādināja, ka ugunsgrēkos iet bojā dažādi kukainīši, kuri palīdz kaitēkļu, tostarp ērču apkarošanā. Kūlas ugunsgrēkos cieš arī zālē dzīvojošie putni, kā arī mazie zīdītāji.

Foto: LETA

Pieķer kūlas dedzinātāju un iegūsti mobilo tālruni!

Aicinām arī Tevi, portāla TVNET lasītāj, aktīvi reaģēt, redzot pērnās zāles ugunsgrēkus un pašus kūlas dedzinātājus. Pēc obligātā zvana ugunsdzēsējiem ziņo arī portālam TVNET!

Filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv! Ne tikai ugunsdzēsēji, bet arī TVNET centīsies ātri un aktīvi reaģēt, lai palīdzētu kūlas ugunsgrēku nodzēst, bet vainīgos - sodīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu