Vai automašīnas ar radariem spiego Latvijā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas mobilā reportiere Zanda nofilmējusi dīvainas automašīnas ar radariem uz jumta, kas pārvietojas pa mūsu valsts ceļiem. Šīs mašīnas nav nekas biedējošs, jo ar tām starptautiskā satelīta karšu interneta vietne „Google Maps” sākusi fotografēt ikvienu Latvijas vietu, trešdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Latvijas mobilā reportiere Zanda, iesūtot savu videomateriālu, jautājusi – vai šīs mašīnas pārvadā spiegošanas iekārtu. Latvijas iedzīvotāji var nebaidīties, jo šogad Latvija būs viena no 30 pasaules valstīm, kuras ielas varēs vērot interneta pārlūka „Google Maps” projektā „Street Wiew”, informēja „Tautas balss”.

Kā raidījumam pastāstīja „Grayling” konsultante Latvijā Inga Oliņa, šīs „Google Maps” projekta automašīnas braukā pa Latviju jau no 23.augusta. „Tās turpinās braukt pa automaģistrēlēm, pilsētām un savienojošajiem ceļiem un brauks aptuveni divus mēnešus. Tās braukā vairākās pilsētās vienlaicīgi,” viņa stāstīja.

„Google Maps” mērķis ir nofotografēt pasaules ielas tā, lai cilvēkiem, atrodoties jebkurā pasaules malā, būtu iespēja virtuāli aizceļot un izpētīt sev interesējošu vietu. Vienošanās par šā projekta realizāciju Latvijā ilgusi apmēram gadu.

Datu valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa pauda uzskatu, ka, lai arī citās valstīs bijušas problēmas ar šā projekta īstenošanu, piemēram, bezvada interneta pieejas kodu vākšanu, tad Latvijā šādu problēmu nebūšot.

„Lai aizsargātu mūsu privātumu, Google ir izvirzīta prasība cienīt mūs un neļaut visiem, kuriem iegribas, redzēt gan mūsu sejas, gan citas privātas lietas,” skaidroja Plūmiņa.

„Protams, ir visas parastās prasībās, ka jābūt dzēstām visām cilvēku sejām, mašīnu numuriem un pēc tam ir jāsaglabā iespēja dzēst visu personas siluetu. Papildus viņi izvairīsies no jebkādām sensitīvajām teritorijām,” klāstīja datu aizsardzības eksperte.

Divu mēnešu laikā „Google Maps” fotogrāfēs 15 Latvijas pilsētas, kā arī dažādus tūrisma objektus, kā piemēram, Aglonas baziliku, Gaujas nacionālo parku.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs raidījumam norādīja, ka ārvalstu tūristu piesaistei šis projekts ir nozīmīgs. „Tā faktiski ir vadošā karšu platforma, un Street View veidolā tikai rosina vairāk iegūt informāciju par Latviju,” pauda Slokenbergs.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu