Motobraucēji pieķer meža piemēslotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas mobilais reportieris Jānis ar domubiedriem nofilmējis, kā kāda automašīna Cekules puses mežā izgāž atkritumus. Viņiem zināms arī mašīnas numurs, tādēļ ir cerība, ka divi vīrieši, kuri piemēsloja mežu, saņems sodu, vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Jānis ir motobraucējs, kurš braukā pa mežu ceļiem un stigām. Nedēļas nogalē viņam ar domubiedriem izdevies pieķert kārtējos meža piemēslotājus.

„Ieraudzījām mašīnu, tādi aizdomīgi vīriņi tur grozījās. Piebraucām, skatāmies, un jau jau no tāluma varēja redzēt, ka vīriņi met ārā atkritumus. Tā kā man kamera bija visu laiku ieslēgta, to visu var redzēt,” pastāstīja Jānis.

Video fiksēti gan divi vīrieši - meža piemēslotāji, gan automašīnas numurs. Latvijas mobilais reportieris cer, ka atbildīgie dienesti šos vīriešus atradīs un sodīs par meža piesārņošanu.

Atkritumos bijušas meža zvēriem nudien nevajadzīgas lietas. „Dažādi būvniecības atkritumi, sākot ar papīriem un beidzot ar elektrības vadiem. Man šķiet, arī visādas naglas, kas pēc būvniecības parasti paliek,” informēja Jānis.

Jānis norādīja, ka bieži vien meža piemēslošanā vaino tos cilvēkus, kas tur braukā ar motocikliem vai kvadracikliem. Viņš uzsvēra: „Mēs braucam pa ceļiem, pa stigām, un mēs neesam tie sliktie, kas mežus piemēslo, piedrazo. Ļoti labi redzams, ka tajās atpūtnieku pastaigās visas tās ceļmalas ir piemētātas ar atkritumiem.”

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu