Latvijas autobuss braukā ar Krievijas simboliem (246)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ecolines

Krievijas iebrukums Ukrainā licis cilvēkiem aizdomāties par Latvijā redzamo kaimiņvalsts simboliku. Piemēram, kāds lasītājs ir neapmierināts, ka uz autobusa attēlots Krievijas karogs un Kremlis. Savukārt pārvadājumu uzņēmumā noraidīja jebkādu sasaisti starp Krievijai raksturīgiem elementiem autobusa noformējumā un pašreizējo politisko situāciju.

Portāla TVNET lasītājs Egons ir neizpratnē, kāpēc pa Latviju braukā autobuss, kam uz sāniem attēlots Krievijas karogs un Kremlis.

Viņš jautā, kad Ecolines autobusi beigs braukāt ar Krievijas karogu un Kremļa attēlu uz sāniem.

«Domāju - ja autobuss pierakstīts Latvijā, tam uz sāniem vajadzētu būt Latvijas atribūtikai, Latvijas karogam vai Rīgas skatam, nevis agresoru pilij un karogam! Domāju, ka svētīgāk būtu Rīgas Doma baznīca un Latvijas karogs fonā.»

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Ecolines sabiedrisko attiecību konsultante Ksenija Mirošņika TVNET lasītāja iesūtīto informāciju komentēja, ka 2012.gadā uzņēmums, veicinot informācijas apriti par dažādu tūrisma galamērķu pieejamību, īstenoja vizuāli informatīvu kampaņu uz autobusiem, attēlojot vairākas valstis raksturojošus elementus.

Foto: Ecolines

Kopumā starptautisko sauszemes pasažieru pārvadājumu tīklā kursē astoņi šādi noformēti Ecolines autobusi, uz kuriem redzami tādu valstu kā Lietuvas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Beļģijas, Polijas, kā arī Krievijas un Latvijas attēli.

Foto: Ecolines

Pasažieri uz Briseli tiek vesti ar Beļģijai raksturīgajiem vizuālajiem elementiem apgleznotā autobusā, uz Parīzi – ar Francijai raksturīgajiem simboliem, uz Maskavu – ar Krievijai raksturīgajiem simboliem, t.i., Krievijas karogu un citiem.

Foto: Ecolines

Papildus šajā noformēto autobusu līnijā izveidots arī autobuss ar Latvijas simboliku – Brīvības pieminekli, Doma baznīcu, Melngalvju namu, Lielvārdes jostu un Rīgas pili - tādā veidā Eiropā popularizējot Latviju un Rīgu kā tūrisma galamērķi.

Ecolines noraida jebkādu sasaisti starp Krievijai raksturīgo elementu autobusa noformējumu un pašreizējo politisko situāciju.
Komentāri (246)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu