Kauns! Policija soda tantiņas, kuras tirgo ābolus no sava dārza (1069)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Pamatīgu sašutumu sociālajos tīklos izraisījusi policijas darbinieku rīcība, rakstot protokolus vecām tantiņām, kuras neatļautā vietā un, acīmredzot, bez prasītajiem kases aparātiem tirgojušas ābolus un ziedus, kas, domājams, izaudzētas pašu dārzā, kā arī mežā salasītās gailenītes. Daudzi šādu rīcību uzskata par policejiskas valsts pazīmi un nosodāmu rīcību.

«Šodien pusdienas pārtraukumā biju aizgājis līdz veikalam, kad iznācu no tā redzēju skatu, par ko «sacepos«. 5 pašvaldības policijas pārstāvji rakstīja protokolu vecām tantiņām, kas tirgoja ābolus, gailenes un puķes. Kā pirmsvēlēšanu reklāmās tika teikts «vajag apkarot ēnu ekonomiku»! Kad piegāju klāt ar jautājumu pēc kura panta viņas tiek sodītas, man atcirta: «Neredzat mēs strādājam!» Nebija viņiem laika atbildēt uz manu jautājumu.

Foto: TVNET lasītājs

Labi, es saprotu, ka tas ir viņu darbs un likumi ir jāievēro, bet manuprāt visam ir savas robežas..

Foto: TVNET lasītājs

Kad vienai no tantiņām tika pabeigts rakstīts protokols, piegāju klāt un mazliet ar viņu aprunājos, lai uzzinātu kāpēc un kā šeit nokļuva. (Protams, visiem ir zināms, ka pensijas ir mazas un dzīve Latvijā nav viena no lētākajām) Biju visu sarunu ierakstījis un uzfilmējis, bet kad teicu, ka izmantošu šo video materiālu internetam, viņa man palūdza, lai nelieku video, viņa nevēlējās, lai šis video nonāktu internetā un es cienu viņas izvēli.

Foto: TVNET lasītājs
Viņa sāka stāstīt par šo dienu, kas un kā bija noticis, un darīja viņa to ar asarām acīs un neizpratni par mūsu Latvijas valsti.

Tad nu tā: Šī tantiņa ir 84 gadu veca un atbraukusi no Plakanciema pakaļ medikamentiem (pretsāpju tabletēm), jo tie bija beigušies un pie viena vēlējās pārdot 3kg ābolus, ko pati savā dārzā bija izaudzējusi. Viņas pensija ir 50 eiro, ar ko viņai ir jānodzīvo veselu mēnesi, plus vēl medikamenti, kas arī ir jāiegādājas, jo, kā saka, vecums nenāk viens...

Foto: TVNET lasītājs

Tad nu man ir jautājums,

vai tik tiešām tas ir tik liels noziegums un radītu lielas un neatgriezeniskas sekas mūsu Latvijas valsts ekonomikā,

ja tantiņa pārdos ābolus (šajā gadījumā tie bija 3kg āboli pa 0,50 eiro kilogramā, par kuriem viņa saņemtu 1,5eur), kas ir izaudzēti pašu dārzā??? Vai mūsu valsts pašvaldības policijai ir kādas morāles normas? Godīgi sakot, man ir kauns par šiem policijas darbiniekiem!

Ja gadījuma pēc es strādātu šajā iestādē, man nepietiktu dūšas pieiet klāt tantiņām un sodīt viņas par tik «lielu noziegumu».

Un ja tā bija pavēlē no augstāk stāvošiem, tad ātri vien būtu aizgājis no darba, jo tomēr ir jābūt arī cilvēkiem un jāsaprot, ka varbūt tas ir viņas vienīgais iztikas līdzeklis, jo kārtējā pensija aizies medikamentiem, un ja paliks pāri, tad nopirks sev pašu lētāko kaķbarību, jo neko citu viņa nevar atļauties..

Foto: TVNET lasītājs
Policija viņai konfiscēja visus 3kg ābolus soda vietā un devās sodīt citas tantiņas,

kas bija izdarījušas tik pat lielu noziegumu! Vienai tantiņai atņēma divus litrus gailenes, savukārt citai pusi no puķēm, ko bija izlikusi uz pārdošanu. Kā bildēs redzams, viņi paņēma tās labākās un skaistākās puķes, bet otru pusi atstāja tantiņai, protams, tās, kas neizskatījās īpaši svaigas un jaukas kā iepriekšējās. Un kur ir taisnība?Izsaku lielu «fui» par šādu rīcību,» «Facebook» vietnē raksta Kristaps.

Ušakovs neapmierināts ar pašvaldības policijas rīcību, sodot ābolu pārdevējas

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pieprasīšot paskaidrojumus par Rīgas Pašvaldības policijas rīcību, Iļģuciemā sodot ābolu pārdevējas.

Aculiecinieki Ušakovam ir nosūtījuši foto un video materiālus, kur redzams, kā Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki noformē protokolu sirmgalvēm, kuras pie kāda Iļģuciema lielveikala Lidoņu ielā tirgojušas ābolus, sēnes un ziedus.

«Es šodien esmu ļoti vīlies pašvaldības policijas darbā,» sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījis Ušakovs.

Ušakovs interneta vietnē norādījis, ka pirmdien saņemšot oficiālu informāciju par notikušo, pēc kā sola domāt par turpmāko rīcību. Jau tagad esot skaidrs, ka šāda pašvaldības policistu rīcība viņam neesot pieņemama, tāpēc «attiecīga būs arī tālākā reakcija».

Notikums radījis plašu diskusiju arī sociālajos tīklos.

Komentāri (1069)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu