Rīgas centrā slēgti vairāki parki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Vairāki portāla TVNET lasītāji pauda neizpratni, kāpēc šoziem jau ilgstoši ir slēgti vairāki Rīgas parki. Rīgas domē noskaidrojām, ka parki tiek rekonstruēti par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem un tāpēc būvniecība visos parkos tiek veikta vienlaicīgi.

TVNET lasītājs Jānis pauda neapmierinātību, ka šoziem Rīgas centrā pilnībā slēgti vairāki parki - Ziedoņdārzs un Grīziņkalns.

"Uz plakātiem vēstīts, ka notiek būvdarbi, bet neesmu redzējis, ka pēdējā laikā tur kāds strādātu. Pa dienu regulāri snieg, putina un līst.

Gribētu zināt, ko puteņa laikā var parkā rekonstruēt?

Pat ja kāds strādnieks tur kaut ko darītu, manuprāt, tas nebūtu lietderīgi.

Foto: TVNET lasītājs

Uzskatu, ka būtu lietderīgāk, ja parkus rekonstruētu labos laika apstākļos, kad būvdarbiem būtu daudz augstāka kvalitāte.

Tagad abos parkos nekādi īpaši rekonstrukcijas darbi nenotiek, taču abi parki ir iedzīvotājiem slēgti no visām pusēm. Līdz ar to apkārtnes iedzīvotājiem rodas problēmas, kur izvest pastaigā savus bērnus un suņus.

Varbūt varēja pabeigt rekonstruēt vienu parku, bet pēc tam otru, nevis aizslēgt ciet abus reizē?
Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ilze Krūkle TVNET skaidroja, ka parku rekonstrukcija notiek projekta «Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza revitalizācija» ietvaros -

vienlaicīgi tiek rekonstruēti trīs ievērojami galvaspilsētas parki – Ziedoņdārzs, Grīziņkalna parks un Miera dārzs.

Šā projekta īstenošanai pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% apmērā no projekta izmaksām, bet šis aspekts paredzēja, ka būvniecība visos parkos notiks vienlaicīgi.

Šobrīd minētajos parkos ir tehnoloģiskais pārtraukums, ko sekmējuši būvniecībai nelabvēlīgie laika apstākļi. Līdzko laika apstākļi uzlabosies un varēs turpināt būvdarbus, tie tiks atsākti.

Foto: TVNET lasītājs

Parku rekonstrukcija tika uzsākta 2014.gada augustā un turpinājās līdz 2014.decembra vidum, turklāt projekta realizācijas grafiks ir ļoti saspringts - projekts noslēdzas 2015.gada 15.jūlijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, tieši šādas plānošanas pēc varam garantēt, ka

līdz ar vasaras sezonas iestāšanos parki būs gatavi un sabiedrībai pieejami.

Diemžēl šobrīd cilvēki parkus nedrīkst apmeklēt, jo šī teritorija ir būvlaukums, kurā nepiederošiem atrasties kategoriski aizliegts. Kamēr būvdarbi netiks pabeigti, parks apmeklētājiem būs slēgts.

Foto: TVNET lasītājs

Krūkle noslēdza atbildi: «Protams, jebkura rekonstrukcija ir zināms apgrūtinājums, īpaši cilvēkiem, kuri dzīvo pie rekonstruējamā objekta. Tomēr jāņem vērā fakts, ka šo parku rekonstrukcija nav notikusi vairākus gadu desmitus un tā bija nepieciešama, lai jaunā un mūsdienu prasībām atbilstošā kvalitātē parki spētu funkcionēt arī turpmāk.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu