Šāda cūku kūts rodas tikai kopīgu un ilgstošu «pūļu» rezultātā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Vecmīlgrāvis visā krāšņumā. Kad vēl tikai biju sākusi dzīvot šajā rajonā, vietējais mežs bija ideāls pastaigām ar suni, bet tagad tur darās tādas lietas, tas ir ārprāts. Diezgan ilgu laiku nebiju gājusi cauri šim mežam, un, kad vienu dienu izdomāju iziet pastaigā aiz Vecmīlgrāvja «Rimi», biju šokā par redzēto. Turpat blakus atrodas Rīgas 46. vidusskola, un bērni acīmredzot iet tur staigāt un visu met zemē. Tur var atrast visu - sākot ar kosmētiku un beidzot ar jogurtiem,» raksta TVNET lasītāja Laura.

RD komentārs:

«Rīgas meži» ik gadu no mežiem izved 3000 kubikmetru atkritumu, jeb ik dienu trīs kravas automašīnas. Tīrs mežs ir nevis tur, kur kāds sakopj, bet gan tur, kur nepiemēslo. Tādēļ nedrīkst pieļaut mežu piemēslošanu, un, ja pamaniet piemēslotājus - ziņojiet policijai.

Lai sekmētu pilsētas teritoriju sakopšanu, Rīgas dome izsludinājusi ikgadējo pavasara Spodrības mēnesi, kas norisināsies līdz 30.aprīlim.Spodrības mēneša laikā pašvaldības policija sadarbībā ar Rīgas domes Administratīvās inspekcijas darbiniekiem veiks pastiprinātus reidus, lai apsekotu nesakoptās ēkas un teritorijas, un nepieciešamības gadījumā sodītu atbildīgās personas.

Šajā laikā Rīgas iedzīvotāji, sabiedriskās organizācijas, komersanti un iestādes aicināti aktīvi piedalīties namīpašumu un teritoriju sakopšanā, informēt pašvaldību par nekoptām teritorijām, kā arī sniegt priekšlikumus par to sakopšanu un sakārtošanu.

Telefonu numuri, pa kuriem var informēt pašvaldību:
Rīgas domes bezmaksas informatīvais tālrunis – 80000800;
Ziemeļu izpilddirekcija – 67026611 (Vidzemes priekšpilsēta un Ziemeļu rajons);
Austrumu izpilddirekcija – 67013500 (Latgales priekšpilsēta un Centra rajons);
Pārdaugavas izpilddirekcija – 67012319 (Zemgales priekšpilsēta un Kurzemes rajons).»

Foto: TVNET lasītājs
Foto: TVNET lasītājs
Foto: TVNET lasītājs

Sniegs nu jau nokusis, Latvijas mežos, pļavās, upīšu krastos atklājot ne visai pievilcīgo atkritumu «kultūrslāni». «Cūkmenu» ziemas veikums kā uz delnas! Ik gadu dabas mīļotāji un tie, kam pie sirds iet pastaigas brīvā dabā, ar cerībām gaida «Lielo talku». Tomēr par dabu jāatceras ne tikai talku laikā, bet ik dienu. Ja cilvēki būtu apzinīgi visa gada garumā, nekādas talkas nevajadzētu! Aicinām fotografēt piecūkotās vietas vai vēl labāk - pieķert cūkotājus notikuma vietā!

TVNET sāk jaunu lasītāju kampaņu, aicinot atklāt vietas, kas no mēslotājiem īpaši cietušas. Kopīgiem spēkiem centīsimies atrast vainīgos un varbūt ar publisku «fui» raisīt pārdomas par to, ka vide, kurā visi kopā dzīvojam, ir jāsaudzē.

TVNET aicina iesūtīt bildes un videomateriālus par piemēslotākajām vietām, norādot konkrētu vietu, kur foto uzņemts, kā arī laiku. Varbūt tev pat izdevies kādu pieķert «nozieguma vietā»? Apzināsim sakopjamās vietas un kaunināsim sušķus kopā! Materiālus sūti uz reportieris@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu