Kaimiņienes izžautās apakšbikses sanaido daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Vai daudzdzīvokļu namu pagalmi ir īstā vieta, kur pilsētniekiem žāvēt savu apakšveļu? Kādā Imantas pagalmā iedzīvotājiem radušās pamatīgas domstarpības par šo jautājumu.

TVNET lasītāja Sabīne sūdzējās, ka viņas kaimiņi kādā Imantas daudzdzīvokļu namu pagalmā regulāri žāvē savu apakšveļu, kas mulsina citus kaimiņus un it īpaši viņu viesus, kas vēlas pasēdēt pagalmā izveidotajā atpūtas vietā.

Man ir neērti vest savus viesus uz lapenīti, kurai blakus karājas kaimiņu apakšbikses.

Mājas iedzīvotāji lūguši kaimiņieni nežaut pagalmā savas drēbes, it īpaši apakšveļu, taču viņa nav ņēmusi vērā šos aicinājumus. Sieviete turpina žaut pagalmā savu veļu, un kaimiņi to nevar ietekmēt.

«Mēs esam ar viņu runājuši vairākas reizes - gan mierīgi un laipni, gan aizrādot skaļākiem vārdiem. Pēc pēdējās sarunas esam tā sanaidojušies, ka vairs nerunājam viens ar otru. Gandrīz katru sestdienas rītu kaimiņiene ar bļodu rokās dodas uz pagalmu un izkar tikko izmazgāto veļu,» lasītāja raksturoja radušos situāciju.

Veļas žāvēšanas dēļ esam pilnībā sanaidojušies.

Savukārt lasītājs Guntars atsūtīja fotogrāfiju, kurā redzamas izžautas drēbes, tostarp apakšveļa, kādā Dzelzavas ielas daudzdzīvokļu ēkas pagalmā.

Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Krieviņa TVNET skaidroja, ka 1. maijā spēku zaudēja Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 125 par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu, kuros bija paredzēts aizliegums žāvēt veļu uz ēkas fasādēm, kā arī uz balkona vai lodžijas tādā veidā, ka šī veļa ir redzama garāmgājējiem.

Kopš maija Rīgas pašvaldības normatīvajos aktos līdzīga aizlieguma nav.

Šādus norādījumus ēkas apsaimniekotājs var iekļaut ēkas lietošanas, iekšējās kārtības noteikumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu