Kam traucēja «ķieģelis» VEF tilta galā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Šonedēļ Brīvības gatves un Bērzaunes ielas krustojumā tika nolauzta ceļa zīme «Iebraukt aizliegts» jeb tā dēvētais ķieģelis. Visticamāk, tas saistīts ar vandalismu, nevis ceļu satiksmes negadījumu, kas ir biežākais zīmju bojāšanas cēlonis.

Pamana nolauztu ceļa zīmi

TVNET lasītājs Guntars rakstīja: "Otrdienas vakarā pamanīju, ka ceļa zīme "Iebraukt aizliegts" jeb tā dēvētais "ķieģelis" VEF tilta galā pie Bērzaunes ielas atrodas horizontālā pozīcijā - droši vien kāds šoferis iebraucis stabā.

Foto: TVNET lasītājs

Zīme atlocīta uz otru pusi

Savukārt trešdien novēroju, ka ceļa zīme atliekta uz otru pusi. Nesaprotu, kam šī ceļa zīme traucēja un kāpēc tā netiek uzstādīta atkal vertikālā pozīcijā.

Nav nekāda labuma, ja ceļa zīme guļ uz zemes un neviens šoferis to neredz."
Foto: TVNET lasītājs

Operatīvi atjauno nolauzto ceļa zīmi

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dimante TVNET skaidroja, ka informācija par bojāto ceļazīmi tika saņemta otrdienas vakarā. Ielu uzturētājiem uzdots nekavējoties operatīvi ceļa zīmi atjaunot. Trešdien ap pusdienas laiku ceļa zīme tika atjaunota.

Visticamāk, vandalisms

Departamenta pārstāvei nebija informācijas, kas ar ceļa zīmi noticis.

Tā kā arī policija nav ziņojusi, ka noticis ceļu satiksmes negadījums, visticamāk, ceļa zīmes sabojāšana saistīta ar vandalismu.

Par ceļa zīmju bojāšanu draud administratīvā atbildība.
Foto: TVNET lasītājs

Departamenta apkopotā statistika liecina, ka ceļa zīmju bojāšanas gadījumu nav daudz. Kopumā sabiedrība šajā ziņā rīkojas atbildīgi. Visbiežāk ceļa zīmes tiek nolauztas un bojātas ceļu satiksmes negadījumos.

Tā kā sabiedrības līdzdalība ielu ikdienas uzturēšanā ir ļoti svarīga, departaments aicina iedzīvotājus informēt par nepilnībām pa bezmaksas tālruni 80003600 vai ziņot sociālajā tīmeklī twitter.com/rdsvc.

Arī portāls TVNET aicina lasītājus, kas pamanījuši nepilnības uz ceļa, filmēt, fotografēt un sūtīt uz e-pasta adresi lasītaji@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu