Murgs Tallinas ielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāpēc Tallinas ielā, kas ir noslogota un intensīvi izmantota Rīgas iela, nav iespējams novietot automašīnas uz ietves esošajās stāvvietās? Portāla TVNET lasītāji ziņo, ka pat daudzas dienas pēc snigšanas stāvvietas ir pilnas ar sasalušām sniega kupenām, kas «parkošanos» padara gandrīz neiespējamu. Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidroja, ka ietves jātīra piegulošo teritoriju īpašniekiem, veidojot valni uz ietves.

TVNET lasītājs Dainis rakstīja: «Lasīju, ka Rīgas dome autovadītājiem, kuri nebūs notīrījuši savus spēkratus, noteiks 350 eiro sodu. Tajā pašā laikā vēlos vērst uzmanību, ka pašvaldības sniega tīrītāji galīgi nepilda savus pienākumus.

Lai gan sniegs pēdējo reizi galvaspilsētā sniga pirms vairākām dienām, pirmdienas rītā ir pilnīgi neiespējami novietot automašīnu Tallinas ielā.

Ļoti daudz stāvvietu ir pilnas ar vecām sniega kupenām.
Foto: TVNET lasītājs

Tallinas ielā no rītiem jau tā ir ļoti noslogota satiksme, jo šajā rajonā atrodas vairākas izglītības iestādes un tādēļ ļoti daudzi rīdzinieki ved bērnus uz bērnudārziem un skolām.

Redzēju, kā vairāki vecāki neveiksmīgi mēģina uzbraukt uz ietves, kur paredzēta mašīnu novietošana.

Redzēju, ka viens tētis, cīnoties ar sniega kupenām, pamatīgi «iesēdās» un pat nolauza kādu auto detaļu.

Foto: TVNET lasītājs
Pirmdienas rītā auto novietošana stāvvietās ir pilnīgi neiespējama.

Turklāt vecā un sasalušā sniega kaudzes ir abās ielas pusēs.

Kāpēc Rīgas dome neorganizē sniega izvešanu un autostāvvietu iztīrīšanu? Saprotu, ka mazās ieliņas varētu pagaidīt, bet Tallinas iela ir viena no Rīgas lielajām ielām un nebūtu pieļaujams, ka tās stāvvietas ir sniega pilnas arī vairākas dienas pēc snigšanas beigām.

Foto: TVNET lasītājs

Īpaši kritiska situācija ir posmā no Jāņa Asara ielas līdz Čaka ielai, kur ir ļoti grūti atrast kādu vietiņu, kur apstāties.

Turklāt interesanti, ka no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai ietves ir notīrītas, lai gan pa tām pārvietojas tikai gājēji.»

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dimante TVNET informēja, ka

ietves ir jātīra pieguļošo teritoriju īpašniekiem, veidojot valni uz ietves.

Bet Satiksmes departamenta ielu uzturētāji, ar kuriem noslēgts līgums par ielu uzturēšanu, veic brauktuvju tīrīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem.

Lai atbrīvotu Rīgas šaurākās ielas no sniega, uzsākta pakāpeniska tā izvešana. Līdz šim nakts stundās jau izvests sniegs vairāk nekā 35 tūkstošu kubikmetru apjomā no gandrīz 30 ielām. Departamentā norādīja, ka sniega izvešanu diemžēl bieži traucē paši autovadītāji, kuri neievēro pagaidu uzstādītās apstāšanās un aizlieguma ceļa zīmes un novieto automašīnas, tādējādi sniega izvešana kļūst praktiski neiespējama.

Tāpat Dimante atgādināja autovadītājiem, kuri novieto savas automašīnas stāvēšanai ielas malā ilgāk par trim dienām (piemēram, kā zemāk redzamajā fotogrāfijā):

Autovadītājiem ir pienākums notīrīt teritoriju ap savu automašīnu no sniega, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme!
Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu