Vecmīlgrāvī ģimene mazu bērnu klātbūtnē ņirgājas par suni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja

Vietnē «Facebook» ceļo bildes ar nežēlīgu izturēšanos pret suni. Bilžu autore raksta, ka foto uzņemti sestdien, 16. aprīlī, plkst.12 dienā Vecmīlgrāvī.

Viņa raksta, ka, pastaigas laikā Vecmīlgrāvja mežā pamanījusi sievieti un vīrieti kopā ar trīs maziem bērniem. Sākotnēji viņa nav sapratusi, kas notiek, taču tad uz zemes, ar līmlenti sasietu, ieraudzījusi suni. Dzīvniekam bija sasietas ķepas un aizlīmēta mute.

Foto: TVNET lasītāja

Pēc visa spriežot, šādā nežēlīgā veidā bija nolemts suni turēt nekustīgu, kamēr tam tika apgriezta spalva.

Foto: TVNET lasītāja

Sieviete notiekošo sākusi fotografēt. Kad suņa saimnieki to pamanījuši, vīrietis sācis draudēt.

Bilžu autore zvanījusi policijai, taču atbraukušie tiesībsargi notiekošajā neko sliktu nesaskatīja.

Foto: TVNET lasītāja

TVNET sazinājās ar bilžu autori. Viņa stāsta, ka zvanījusi uz 112, kur dežurants savienojis ar Pašvaldības policiju. Uz notikuma vietu atbraukusi 409. ekipāža. Atbraukuši policisti neesot reaģējuši ne uz vardarbību pret suni, ne to, ka suņa saimnieks uz policijas izsaucēju lamājies rupjiem vārdiem un draudējis.

«Policisti man pat pajautāja, kāpēc es īsti esot policiju saukusi,» viņa saka. Savā starpā policisti runājušies: ko mēs te darām, braucam prom.
Foto: TVNET lasītāja

Policisti apgalvojuši, ka viss notiekot likuma robežās. «Policija teica, ka normāli viss. Saimnieks viņiem esot paskaidrojis, ka gribējis sunim nogriezt spalvu.

Policija teica, ka viņš jau zina, ko ar savu suni darīt,» viņa atceras.

Visu laiku, kamēr policija notikuma vietā atradusies, suns turpinājis gulēt uz zemes sasiets. Kad policisti jau grasījušies doties prom, viens no policistiem runājis attālāk pa telefonu, savukārt otrs sēdējis policijas busiņā.

Sieviete atradusies tikai pusotru metru no busiņā sēdošā policista, kad suņa saimnieks pienācis un kliedzis, ka vēlāk atradīšot gan viņu, gan viņas suni,

ar kuru viņa bija devusies pastaigā pa mežu. Sieviete pagriezusies un jautājusi, vai policists draudus dzirdējis, taču tikusi ignorēta. «Viņš aizgriezās, pat nerunāja. Vēlreiz prasīju, atkal nekādas reakcijas,» viņa stāsta.

Foto: TVNET lasītāja

Tā kā nekāda reakcija no policistiem nesekoja, suņa saimnieki iesākto varēja turpināt, bet sieviete bija spiesta doties prom.

Viņa TVNET izteica bažas arī par bērnu situāciju konkrētajā ģimenē. «Bērni nekādi nereaģēja, ka notiek kliegšana. Likās, ka viņiem varbūt tā ir ikdiena. Sasietajam sunim viņi meta virsū smiltis un vēlāk ar smiltīm apmētāja arī manu suni.» Sieviete portālu informēja, ka svētdien vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot izvērtēt, vai atbraukušie pašvaldības policisti rīkojušies pareizi. Tur darbinieki, pēc sievietes teiktā, bijuši atsaucīgi, iesniegumu pieņēmuši un pauduši gatavību notikušā apstākļus noskaidrot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu