Barona ielas remontētāji, lūdzu, paskatieties un pamācieties!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Varbūt Krišjāņa Barona ielas remontētāji varētu aizbraukt uz Kuldīgu un paskatīties, kā izskatās kvalitatīvi saremontētas ielas un ieklāts bruģis? To iesaka kāds TVNET lasītājs, kurš atsūtījis fotogrāfijas no abām vietām. Tajās redzams, ka Kuldīgas bruģis ir gluds, bet rīdziniekiem Barona ielā jāsamierinās ar nelīdzenumiem.

Lasītājs rakstīja: «Nesen, izbraukājot un izstaigājot Kuldīgu, ievēroju ļoti kvalitatīvu ielu segumu. Pilsētas centrālajā daļā ieklātais bruģis bija ļoti līdzens, gluds un profesionāli uzlikts.

Kuldīgā arī bruģakmeņi ap aku vākiem ir kvalitatīvi salikti.

Braucot pa Kuldīgu ar mašīnu vai velosipēdu, aku vākus vispār nemana.

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgā, Barona ielā, bruģis ieklāts pilnīgi citā kvalitātē. Tā nelīdzenumus un bedres jūt, gan braucot ar riteni, gan ejot kājām. Īpaši nesmuki bruģis izskatās ap aku vākiem.

Es ieteiktu Barona ielas remontētājiem aizbraukt uz Kuldīgu un paskatīties, kā kvalitatīvi jāliek bruģis.

Ja viņi pamācītos no Kuldīgas pieredzes, varbūt mēs arī galvaspilsētā tiktu pie labākas kvalitātes ielu seguma.»

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante norādīja, ka ir būtiska atšķirība: «Kuldīgā visur ir betona bruģis, bet mums ir dabīgais, vēsturiskais, ko ir nesalīdzināmi grūtāk ieklāt, it sevišķi salaidumos pie akām.»

Foto: TVNET lasītājs

TVNET jau vēstīja, ka Satiksmes departamenta speciālisti marta sākumā ar būvniekiem pārbaudīja Barona ielas seguma kvalitāti un

konstatēja vairāk nekā 150 defektus, kuri būvniekam jānovērš par saviem līdzekļiem.

Būvdarbus veic būvuzņēmums «Binders».

Kā defektus departamenta pārstāve iepriekš minēja iesēdumus, saplaisājušu bruģakmeni velojoslās, starpsliežu zonā nepilnības, ieklājot bruģi, un aku vāku apdares nepilnības.

Visi defekti būvniekiem jānovērš līdz maija beigām, «kad atsāksies aktīvā velosezona».
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu