Vērmaņdārza apmeklētājus sarūgtina smirdīgs pārsteigums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET aculiecinieks

Kā rīkoties, ieraugot smirdošu bezpajumtnieku, kurš guļ pie bērnu rotaļu laukuma un biedē tā apmeklētājus? Rīgas pašvaldības policijā norāda, ka uz katra stūra un pie katra soliņa nav iespējams novietot pa policistam, tāpēc ļoti svarīga ir iedzīvotāju iesaiste.

TVNET lasītāja Aija vēstīja, ka šonedēļ Vērmanes dārza parkā pie bērnu rotaļu laukuma gulēja bezpajumtnieks, kurš nepatīkami oda un ar savu klātbūtni biedēja bērnus.

«Man šķiet, ka piedzērušiem bezpajumtniekiem nevajadzētu atļaut gulēt pie bērnu rotaļu laukuma pašā Rīgas centrā. Domāju, ka pilsētā var atrast citas vietas, kur atļaut viņu gulēšanu.

Grozoties, gārdzot un izplatot nepatīkamu smaku, bezpajumtnieks biedē ne tikai bērnus, bet arī tūristus.

Tāds skats nav patīkams nevienam,» Aija pauž sašutumu.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas preses sekretārs Toms Sadovskis TVNET sacīja, ka policisti regulāri patrulē gan Rīgas centrā, gan citos pilsētas rajonos, bet diemžēl uz katra stūra un pie katra soliņa nav iespējams novietot pa policistam.

Tāpēc ļoti svarīga ir iedzīvotāju iesaiste. Ja ļaudis pamana sabiedriskās kārtības pārkāpumus, jāziņo policijai. To var darīt, zvanot uz tālruni 110, kā arī izmantojot Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju. Tajā var aizsūtīt ne tikai informāciju, bet arī video un foto materiālus, ko policisti var izmantot lēmuma pieņemšanā.

Kopš 2014.gada nogales, kad sāka darboties mobilā aplikācija, ar tās starpniecību saņemti vairāk nekā 12 tūkstoši pieteikumu. Turklāt aplikācija kļūst arvien iecienītāka rīdzinieku vidū. Ik dienas ar aplikāciju tiek saņemti aptuveni 30 ziņojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu