Savāds pārsteigums, pastaigājoties pa Salu tiltu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mobilais reportieris

Ar nepatīkamu skatu saskāries rīdzinieks Jānis, kurš pastaigājoties pamanījis bezpajumtnieku mītni Daugavas krastā. Redzētais licis aizdomāties par drošību pilsētā. Arī Rīgas pašvaldības policijā TVNET atzina, ka Zaķusalā un Lucavsalā ik pa laikam pieķer bezpajumtniekus, kuri tur uzslējuši telti vai izveidojuši kādu citu dīvaina paskata nojumi. Tādas ieraugot, iedzīvotājiem vajadzētu ziņot pašvaldības policijai.

TVNET lasītājs rakstīja: «Kādā lietainā dienā devos pastaigā pa Salu tiltu. Dodoties virzienā no Lucavsalas uz Zaķusalu, Daugavas krastā ievēroju ko diezgan savādu. Interesēts devos tuvāk...

Foto: Mobilais reportieris

Ierodoties sapratu, ka bezpajumtnieki ir izvēlējušies ideālu vietu vasaras «mājai». Pie sevis pasmējos par to, ka «mājokļa» īpašnieks perfekti dzirdējis pasākumus, kuri norisinājušies Lucavsalā. Vispārīgi papētot jaunā «dizainera» veikumu, novērtēju tējas galdiņu, kurš izveidots no ūdens dēļa, kā arī saimnieka higiēnas prasības.

Par spīti tam, ka apkārt mētājas pudeles, izsmēķi un citi netīrumi, ir zobu birste, kas mirkst dīvainā šķidrumā, kā arī ir nostiepta veļas šņore, uz kuras žūst netīras zeķes.
Foto: Mobilais reportieris
Visā visumā ļoti pretīgs skats.

Aizdomājos, vai par šo «kempingu» ir informēta pašvaldības policija un cik droša ir Rīga un tās apkārtne.»

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET norādīja, ka pilsētas nomaļākajos stūros reizēm bezpajumtnieki mēdz uzsliet šāda veida apmetnes. Arī Zaķusalā un Lucavsalā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ik pa laikam pieķer bezpajumtniekus, kuri tur uzslējuši telti vai izveidojuši kādu citu dīvaina paskata nojumi.

Foto: Mobilais reportieris

Ja iedzīvotājs tādu pamana, tad šādās reizēs vajag nevis aizdomāties, vai policija par to ir informēta, bet vienkārši uzreiz piezvanīt policijai un informēt.

Saprotams, ka katrā stūrī pa policistam nolikt nav iespējams, nemaz nerunājot par nomaļākām vietām, tādēļ ļoti svarīgs ir iedzīvotāju atbalsts un ziņošana.

Turklāt šādās nomalēs, ja iedzīvotājam ir laiks, būtu vēlams arī sagaidīt policijas ekipāžu, jo reizēm brikšņos un krūmos ir grūti atrast precīzu notikuma vietu.

Piektdien pēc TVNET jautājuma saņemšanas pašvaldības policijas darbinieki devās apskatīt iedzīvotāja norādīto teritoriju, taču pašlaik izskatās, ka apmetne jau ir nojaukta.

Kārtības sargi atrada vien iespējamo telts vietu, kur bija nomīdīta zāle. Sadovskis atgādināja, ka

Rīgā teltis nedrīkst celt publiskās vietās, kur pagadās, bet gan tikai speciāli ierīkotās vietās vai slēgtos privātīpašumos.

Pašlaik arī ir izstrādāti grozījumi Sabiedriskās kārtības noteikumiem Rīgā, kuros tiek precizēts, ka nedrīkst sliet arī cita veida improvizētus mitekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu