Kas noticis ar «Rīgas stūrīti» Minskā? Tukšs kā izslaucīts!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook lietotājs

Šopavasar Baltkrievijas galvaspilsētā atvērtais «Rīgas stūrītis» patlaban ir gandrīz tukšs, tā novērojis kāds TVNET lasītājs. Rīgas domē skaidroja, ka sankciju dēļ tagad apgrūtināta virknes produktu nogādāšana uz Baltkrieviju, bet Zemkopības ministrijā norādīja, ka aizliegumi ir tikai Latvijas zvejas produktu eksportam, bet citiem pārtikas produktiem ierobežojumu nav.

Kāds TVNET lasītājs pavēstīja, ka šopavasar Baltkrievijas galvaspilsētā atvērtais «Rīgas stūrītis» patlaban ir gandrīz tukšs.

Dome lepojas ar atvērto stūrīti

Rīgas domes iepriekš izplatītā informācija liecina, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā Rīgas dienu laikā, 20.maijā, tika atklāts «Rīgas stūrītis».

No 19.maija līdz 21.maijam Minskā norisinājās Rīgas dienas, kuru laikā Baltkrievijas galvaspilsētu apmeklēja arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), kurš tikās ar vairākām Minskas un Baltkrievijas amatpersonām.

Foto: Facebook lietotājs
20.maijā Ušakovs Minskas lielajā tirgū ar nosaukumu «Komarovskoje» atklāja «Rīgas stūrīti»,

kurā varēs iegādāties Latvijā ražotas pārtikas preces - konfektes un tortes no saldumu ražotnes «Laima», gaļas izstrādājumus no «Rīgas gaļas kombināta», piena produktus no «Smiltenes piena», kā arī «Latvijas balzama» un vairāku citu Latvijas uzņēmumu produkciju. Solīts, ka veikalā būs iespējams nopirkt arī suvenīrus un keramikas traukus.

Foto: Facebook lietotājs

«Rīgas stūrītis» veiks arī tūrisma informācijas centra funkcijas, jo tajā būs pieejama plaša informācija par Rīgu, kā arī visiem interesentiem būs iespējams noskaidrot interesējošos jautājumus par vīzu iegūšanu, muitas noteikumiem un Latvijas likumdošanu biznesa jomā, ziņoja Rīgas dome.

Realitātē paveras cita aina

Savukārt TVNET lasītājs ziņoja, ka

pēc diviem mēnešiem - jūlija beigās - veikalā redzami gandrīz tukši plaukti.

Arī augusta otrajā pusē veikalā pavērās līdzīga aina.

Foto: Facebook lietotājs

Pārveidos par kafejnīcu

Bet Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons TVNET skaidroja, ka tirdzniecība pēc «Rīgas stūrīša» atvēršanas noritēja veiksmīgi, bija liels pieprasījums pēc tādiem produktiem kā šprotes, alus, kafija, siers un saldumi.

Tomēr sankciju dēļ tagad apgrūtināta virkne produktu nogādāšana uz Baltkrieviju.

««Rīgas stūrītis» jebkurā gadījumā turpinās strādāt. Ņemot vērā jaunos apstākļus, esam iecerējuši nedaudz manīt «Rīgas stūrīšu» koncepciju, proti, to attīstīsim kā kafejnīcu. Šī kafejnīca būs kā daļa Rīgas pašā Minskas centrā. Tajā varēs gan iegādāties suvenīrus, gan baudīt mūsu saldumus un smalkmaizītes kopā ar kafiju, gan uzzināt tūrisma informāciju par Rīgu,» Vilemsons norādīja.

Rīgas domes pārstāvis apgalvoja - tā kā Baltkrievija ir vienā muitas savienībā ar Krieviju un Kazahstānu, no šīs vasaras ierobežojumi attiecas uz visām tām pašām precēm, kuru eksports jau kādu laiku nebija iespējams uz Krieviju (šprotes u.c.).

Foto: Facebook lietotājs

Sankcijas ir tikai zivīm

Savukārt Zemkopības ministrijas pārstāvis Kaspars Funts saistībā ar sankcijām TVNET sniedza Pārtikas un veterinārā dienesta sagatavotu atbildi: «Tā kā Krievijas Federācijas atbildīgais uzraudzības dienests ir noteicis aizliegumu Latvijas zvejas produktu eksportam, jo tika konstatēts, ka tie neatbilst Muitas ūnijas prasībām, Krievijas liegumam ir pievienojusies arī Baltkrievija. Citus ierobežojumus Latvijas pārtikas produktiem Baltkrievija noteikusi nav.»

Tas nozīmē, ka Baltkrievija nav noteikusi ierobežojumus Latvijā ražotiem saldumiem, gaļas izstrādājumiem, piena produktiem, alkoholiskajiem dzērieniem un citiem pārtikas produktiem.
    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu