Vecāki izmisumā: Vai būvdarbu kavēšanās dēļ bērnus «ieslodzīs» izglītības iestādē?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Tuvojas jaunais mācību gads, bet ne visas izglītības iestādes tam ir gatavas. Piemēram, kāda Rīgas bērnudārza audzēkņu vecāki ir sašutuši, ka joprojām nav pabeigts iekštelpu, pieguļošās teritorijas un bērnu laukuma remonts. Celiņi ir demontēti, visapkārt atrodas būvmateriāli un haotiski sakrauti būvgruži. Savukārt Rīgas domē skaidroja, ka būvdarbi kavējas vairāku iemeslu, piemēram, lietaino laika apstākļu un celtnieku trūkuma dēļ.

Pie portāla TVNET vērsās vairāki lasītāji, kuri rakstīja: «Labdien! Mēs, Rīgas pašvaldības bērnudārziņa «Čiekuriņš» Rīgā, Gaujas ielā 32B, audzēkņu vecāki, vēršamies pie Jums ar lūgumu palīdzēt un rast skaidrību par kārtējo nejēdzību Rīgas pilsētā saistībā ar pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm.

Proti, esam neizpratnē un, maigi izsakoties, šokēti, kādēļ, pēc trim darba dienām sākoties jaunam mācību gadam, joprojām bērnudārziņā «Čiekuriņš» nav pabeigts iekštelpu, pieguļošas teritorijas un bērnu laukumiņa remonts.

Celiņi ir demontēti, visapkārt atrodas būvmateriāli un haotiski sakrauti būvgruži.
Foto: TVNET lasītājs

Ēkas pirmajā stāvā viss liecina par pilnā sparā notiekošajiem remontdarbiem. Diemžēl nav jābūt speciālistam būvniecības jomā, lai saprastu, ka remontdarbi netiks pabeigti līdz 1.septembrim. Ja nu vienīgi darbi ritētu visu dienu arī pēc plkst. 17.00. un brīvdienās, kā mēdz būt, kad tiek kavēti darbu nodošanas termiņi.

Bet, kā izskatās, ne šajā gadījumā. Viss ir mierīgi… Jau ap plkst. 16.00 darbi tiek pārtraukti. Bērnudārziņa vadītāja izteicās, ka būvdarbu izpildes termiņi tiek kavēti, tādēļ bērnu rotaļu laukums tiks pabeigts tikai 30.septembrī un

mazākajiem bērniem būs jāsamierinās ar to, ka septembrī viņi vispār netiks laisti ārā no bērnudārziņa ēkas.

Rīgas vadība klusē un izvairās no skaidrojumiem par kārtējo nejēdzību būvniecības jomā.

Foto: TVNET lasītājs

Ar šādu rīcību - pieļaujot būvdarbu turpināšanu pēc 1.septembra un septembrī faktiski «ieslogot» bērnus visu darba dienu iekštelpās, Rīgas dome klaji ignorē un pilnībā pārkāpj Ministru kabineta 2013.gada 17.septembrī pieņemtos noteikumus Nr.890 «Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu». To 8.punkts nosaka, ka

pirmsskolas izglītības iestādē dienas režīmu nosaka atbilstoši bērnu vecumam un attīstībai, paredzot arī fiziskās aktivitātes un pastaigas svaigā gaisā.

Tāpat šie noteikumi paredz tikai vienu gadījumu, kad pastaigas netiek organizētas, tas ir noteikts 9. punktā - «ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 10 °C, pastaigas svaigā gaisā netiek organizētas bērniem, kas jaunāki par trim gadiem».

Foto: TVNET lasītājs

Lūdzam rast iespēju pievērsties šīs nejēdzības atspoguļošanai pēc iespējas ātrāk, cerībā, ka tas palīdzēs atrast dzirdīgās ausis Rīgas domes un Izglītības ministrijas garajos koridoros, kurām nebūs vienaldzīga bērnudārziņa «Čiekuriņš» mazo audzēkņu ikdiena, sākoties jaunajam mācību gadam.

Tāpat lūdzam pievērst arī bērnu tiesību aizsardzības organizācijas šīs situācijas izvērtēšanai. Bez tam minēto noteikumu 5.punkts nosaka, ka higiēnas prasību ievērošanu kontrolē Veselības inspekcija.»

Vecāki arī atsūtīja 26.augustā ap plkst.17 uzņemtos foto, kas liecina par notiekošo haosu dārziņa teritorijā. Nav neviena strādnieka.

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību un mārketinga jautājumu projektu vadītāja Baiba Gailīte TVNET informēja, ka Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē «Čiekuriņš» Rīgā, Gaujas ielā 32B, šogad tiek veikti virkne ēkas atjaunošanas un pieguļošās teritorijas sakārtošanas darbu.

22.augustā tika pabeigta ēkas energoefektivitātes uzlabošana – nosiltināta fasāde un jumts.

Papildus bērnudārzā tika veikts vienas grupas iekštelpu remonts, kas tiks pabeigts 1. septembrī.

Šobrīd norit gājēju celiņu seguma nomaiņa.

Darbs tiks organizēts tā, lai no 1.septembra bērniem būtu pieejami rotaļu laukumi un centrālā ieeja bērnudārzā.
Foto: TVNET lasītājs

Līdz 12.septembrim ir paredzēts sakārtot teritorijas piebraucamo ceļu. Šoreiz darbus konkrētā objektā aizkavēja gan lietainie laika apstākļi jūlijā, kad nebija iespējams krāsot ēkas fasādi, gan iestādes nepārtrauktā darbība visu vasaras brīvlaiku.

Kā arī bija jāsaskaras ar celtnieku brigāžu mainību un darbinieku trūkumu.

«Diemžēl, veicot tik vērienīgus atjaunošanas un sakārtošanas darbus, ir uz kādu laiku jāsaskaras ar daļējām neērtībām, un atvainojamies, ja tādas šobrīd ir radušās, bet ceram, ka rezultāts būs visiem tikai ieguvums - jauna ēkas fasāde, izremontēta grupiņa un sakārtota pieguļošā teritorija,» Gailīte pauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu