Iespaidīgi: Liepājas Lielo dzintaru notīra par 17,6 tūkstošiem; daudz lētāk nekā Gaismas pili

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda Liepājas iedzīvotāja nofotografējusi, kā tīra pilsētas koncertzāli «Lielais dzintars». Viņa portālam TVNET pastāstīja, ka tīrīšanas laikā novērotais skats bijis ļoti iespaidīgs. Noskaidrojām, ka Liepājas koncertzāles kopējās tīrāmās virsmu platības - 18 090 kvadrātmetru - tīrīšana izmaksās 17 605 eiro, bet Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas jumta un fasādes tīrīšana izmaksāja 117 694 eiro un kopējā tīrāmo daļu platība bija aptuveni 22 000 kvadrātmetru.

Koncertzāles «Lielais dzintars» sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane TVNET pastāstīja, ka, ievērojot normatīvo aktu prasības, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam tika veikta iepirkumu procedūra, lai izvēlētos pretendentu stikla konstrukciju mazgāšanai. Saskaņā ar iepirkumu komisijas lēmumu, vērtējot piedāvātās līguma kopējās izmaksas, pakalpojuma nodrošināšanas tehnoloģiju un līguma izpildes termiņu, kā izdevīgākais tika izvēlēts SIA «Ekovalis Latvija» piedāvājums.

Iepirkuma nolikumā tika noteikts, ka pretendentiem obligāti jāveic objekta vietas apskate, lai izvērtētu visus darbu veikšanu ietekmējošos apstākļus, izvēlētos pamatotu darba tehnoloģiju un iekļautu piedāvājumā ekonomiski pamatotas un samērīgas izmaksas.

Līguma summa bez pievienotās vērtības nodokļa ir EUR 14 549,50 jeb jeb 17 605 eiro ar PVN.

Līguma summā ir iekļauti visi valsts un pašvaldību noteiktie nodokļi (izņemot PVN), nepieciešamie palīgmateriāli, darbaspēka izmaksas, transporta izdevumi, kā arī atļaujas no trešajām personām u.c. maksājumi un izdevumi, kas saistīti ar līguma izpildi.

Foto: TVNET lasītājs

Līguma darbos iekļautas iekšējo un ārējo (oranžo) logu stiklu virsmu tīrīšana un mazgāšana no abām pusēm, panorāmas lifta šahtas stikla virsmas mazgāšana no abām pusēm, ārējo palodžu un aplodu virsmu tīrīšana un mazgāšana, iekšējo un ārējo apkopes tiltu tīrīšana un mazgāšana, logu rāmju virsmu tīrīšana un mazgāšana, metāla konstrukciju tīrīšana un mazgāšana.

Tīrāmo virsmu platība: ārējais stikls (oranžais) – abas plaknes - 9200 m2, iekšējais stikls – abas plaknes - 8680 m2, panorāmas lifta šahtas stiklotā virsma – abas plaknes - 210 m2.

Par pakalpojumu tiek maksāts no SIA «Lielais Dzintars» budžeta, ko veido pašvaldības piešķirtais finansējums un ieņēmumi no telpu nomas.

Tīrīšana paredzēta reizi gadā. Tā tiek veikta, izmantojot pacēlāju un industriālo alpīnistu pakalpojumus. Procesā tiek izmantoti videi nekaitīgi logu mazgāšanas līdzekļi.

Darbu izpildes termiņš saskaņā ar līgumu noteikts 10 (desmit) nedēļas no līguma noslēgšanas dienas - 2016.gada 21.jūnija, kas šobrīd ir kavēts. SIA «Lielais Dzintars» saņēmusi vēstuli no izpildītāja, kurā minēts, ka līguma izpildes laikā radušies tehniskie pārtraukumi laika apstākļu dēļ, kā rezultātā nebija tehnisku iespēju veikt stikla konstrukciju tīrīšanu.

TVNET jau ziņoja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas jumta un fasādes tīrīšana izmaksā 97 268 eiro, neieskaitot PVN, jeb 117 694 ar PVN. Kopējā LNB ēkas tīrāmo daļu platība ir aptuveni 22 000 kvadrātmetru, no tās stikloto virsmu platība ir teju 14 000 kvadrātmetru.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu