Dīvaini! Neilgi pirms remonta beigām sazāģēts jaunais Barona ielas bruģis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Lai gan līdz pirmdienai Krišjāņa Barona ielas ietvju remontam ir jābūt pilnībā pabeigtam, šonedēļ par to nekas neliecināja. TVNET lasītājs Jānis pamanīja, ka jaunie bruģakmeņi vairākās vietās jau ir sazāģēti. Savukārt Rīgas domē TVNET apgalvoja, ka tāda ir normāla bruģa ieklāšanas tehnoloģija.

Jānis pauž neizpratni, kāpēc jaunais Barona ielas bruģis Artilērijas un Tallinas ielu krustojumos ir sazāģēts.

«Izskatās, ka pašās remonta beigās būvnieki nolēmuši vairākās vietās samainīt bruģakmeņus, nesen ieklātos lielākos un gludākos ķieģeļus aizstāt ar mazajiem un nelīdzenajiem akmeņiem.

Nav saprotams, kāpēc tad nevarēja mazos akmeņus klāt uzreiz?

Ja jau krustojumos gribēja noapaļotas mazo akmentiņu joslas, tās varēja ieklāt uzreiz, nevis sākumā ieklāt lielos akmeņus un tad sazāģēt tos, lai to vietā ieklātu mazos akmeņus.

Foto: TVNET lasītājs

Tādā veidā varētu ietaupīt gan akmeņus, gan darbu, gan laiku. Tagadējais darba veikšanas veids man liekas neloģisks un liek uzdot jautājumus par līdzekļu izlietošanas efektivitāti.

Gribētu zināt, kurš cilvēks izdomāja šādu neloģisku darbošanos,» lasītājs raksta.
Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dimante TVNET skaidroja, ka Barona ielā notiek normāls darba process. Lielākie bruģakmeņi tiek speciāli sazāģēti un to daļa izņemta, lai to vietā ievietotu taktilos granīta akmeņus.

Bet pieturvietās tiek ieklāts baltais materiāls ar pumpiņām. Abi materiāli palīdz pārvietoties vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem.

Lielākā bruģa ieklāšana un pēc tam sazāģēšana ir normāla prakse, ko iepriekš īstenoja visu gadu visas ielas garumā.

Tāda ir normāla bruģa ieklāšanas tehnoloģija, Dimante teica.

Darbi jāpabeidz 10.oktobrī

Viņa arī apstiprināja, ka līdz 10.oktobrim Barona ielas ietves plānots pabeigt remontēt.

TVNET jau ziņoja, ka Barona ielas ietvju remontētājai «Ceļu pārvalde», ko rīdzinieki kritizē par nekvalitatīvo darbu un kavējumiem, Rīgas dome maksās gandrīz miljonu eiro.

Satiksmes departamenta pārstāve iepriekš apgalvoja, ka darbi netiks pieņemti, līdz nebūs novērstas visas nepilnības vai neatbilstības, taču līdz septembra vidum pēc vairākkārtējiem aizrādījumiem bija sastādīti tikai astoņi akti par kopējo līgumsodu summu 5600 eiro. Lai gan sākotnēji darbus bija plānots pabeigt līdz 1. septembrim, tagad tie ir pamatīgi iekavēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu