Indīgi dūmojošs autobuss pie Dienvidu tilta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Piektdienas rītā pie Dienvidu tilta pamanīts pamatīgi dūmojošs autobuss. Kāds TVNET lasītājs ir sašutis, ka autobuss turpināja braukt, nejūtot vai ignorējot bremžu ķīlēšanos. Dūmi, kas rodas bremžu ķīlēšanas rezultātā, esot ļoti indīgi. Bet Rīgas Satiksmē TVNET stāstīja, ka autobusam radās tehnisks bojājums un tas pārtrauca kustību. Transportlīdzeklim nomainīts suports.

Kāds TVNET lasītājs pastāstīja, ka piektdienas rītā nedaudz pēc pulksten 8 pie Dienvidu tilta pamanījis pamatīgi dūmojošu autobusu.

Sākumā pat izskatījies, ka autobuss deg. Piebraucot tuvāk, šoferis redzējis, ka autobusa vadītājs izlaiž visus pasažierus, bet,

neskatoties uz pamatīgo dūmošanu, autobuss turpināja braukt uz priekšu.
Foto: TVNET lasītājs

Pēc brīža autobuss bija spiests pārtraukt braukšanu un apstāties.

Lasītājs zināja teikt, ka autobusam noķīlējušās bremzes. Katram labam šoferim būtu laicīgi jājūt, ka bremzes sāk sprūst.

Autobusa vadītājs nedrīkstēja braukt ar tādām bremzēm tik ilgi, kamēr tās sāk dūmot.

Defekts bija jānovērš laicīgi.

Foto: TVNET lasītājs

Šis gadījums liek uzdot jautājumu, cik profesionāls bija autobusa vadītājs, ja viņš nejuta vai ignorēja bremžu ķīlēšanos.

Turklāt dūmi, kas rodas bremžu sprūšanas rezultātā, ir ļoti indīgi.

Savukārt Rīgas Satiksmes pārstāve Baiba Bartaševiča TVNET apstiprināja, ka piektdienas rītā tiešām 31.maršruta autobusam radās tehnisks bojājums, kā rezultātā tas pārtrauca kustību maršrutā.

Tiklīdz vadītājs pamanīja bojājumu, tā nekavējoties sazinājās ar centrāldispečeri un informēja par bojājumu.

Autobusam neesot fiksēti būtiski bojājumi, bet ticis nomainīts suports.

Ja sabiedriskajam transportam rodas tehnisks bojājums, tā vadītājs izsniedz pasažieriem vienreizēju pārsēšanās biļeti, kuru viņi var izmantot turpmākās stundas laikā jebkurā Rīgas Satiksmes tramvajā, trolejbusā vai autobusā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu